Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cibonazg

Marketing

Cibona skinula Zvezdu tricama Vrbanca, Jerry ponovo dobar...

Dakle, pobjeda je tu. Drago mi je da ne moram ponovo pisati o utakmici, jer sam već pisao na Kosarka.hr pa sam sada samo kopirao tekst ovdje.

U susretu devetog kola regionalne lige, Cibona je u Zagrebu, pred solidno popunjenom dvoranom, pobijedila Crvenu Zvezdu rezultatom 83:70, te tako upisala sedmu pobjedu u ovome natjecanju. Ovu zanimljivu utakmicu su prije svega obilježile u najmanju ruku čudne odluke slovenskog sudačkog trojca, uglavnom u korist gostujuće momčadi, kao i odlična igra mladog Gorana Vrbanca, koji je u zadnjoj četvrtini torpedirao Beograđane pred vjernim navijačima koji su i ovoga puta nosili svoje ljubimce do još jedne domaće pobjede.

Utakmica je počela dosta nervozno, a Cibona je prikazala odgovornu igru u obrani koja je rezultirala brojnim izgubljenim loptama gostiju. Morović je u prvoj četvrtini predvodio Cibonu u koševima postigavši devet od Ciboninih 26 poena. Andrić je, iako odigravši korisno, tri minute prije isteka prve dionice sakupio već tri prekršaja, te ga je zamjenio Bariša Krasić, koji odmah nakon ulaska pogađa šut za tri poena. Zvezdu su od ranog potopa spašavali centri Antić i Popović, a ostatak gostujuće momčadi izgledao je veoma blijedo, te su od njihovih 13 koševa čak sedam bili poeni iz slobodnih bacanja. Prva četvrtina je završila rezultatom 26:13 u korist Cibone.

U drugoj četvrtini Zvezda se približila Ciboni, a jedan od glavnih razloga tome je bilo i katastrofalno suđenje. Naime, u pojedinim trenucima se činilo kako Zvezdini igrači ne mogu dobiti osobnu pogrešku ma koliko god se trudili, jer očito je bilo da slovenski suci nisu imali jednak kriterij, pogotovo u ovoj fazi utakmice. Za Zvezdu je i dalje najviše zabijao centarski par Antić-Popović koji je u drugoj dionici kombinirano postigao 15 poena na ne baš sjajno postavljenu Ciboninu zonu. Kao najupečatljiviji trenutak druge četvrtine valja istaknuti atraktivnu blokadu Jamala McCullougha. Gosti su dobili ovu dionicu sa rezultatom 17:25, a Cibona je zadnje dvije i pol minute igrala sa niskom petorkom i Krasićem na centru.

Na početku drugog poluvremena Zvezda umalo sustiže Cibonu, te nakon Popovićevog koša dolazi na zaostatak od jednog poena, ali domaćin ne ispušta vodstvo te zakucavanjima Vrbanca i Andrića održava prednost. Većih promjena rezultata do zadnje četvrtine nije bilo, te Cibona u posljednji dio susreta ulazi sa prednošću od šest koševa, odnosno rezultatom 56:50.

Posljednju četvrtinu otvara Bader sa košem i dva bacanja, te Cibona vraća prednost od deset poena, no gosti se ne predaju te nakon kraćeg vremena dolaze na samo tri poena zaostatka. Ali nakon toga Goran Vrbanc počinje svoj show, te ubacuje dvije trice u razdoblju od 20 sekundi, da bi koju minutu kasnije ubacio i ključnu, treću, nakon što se sudario sa sucem i otrčao do drugog kuta. Nakon tog ubačaja pitanje pobjednika je bilo riješeno, a do isteka zadnje četvrtine trice ubacuju još Kus, McCullough i opet Vrbanc, koji je nakon svoje četvrte trice pogodio i dva slobodna bacanja za završetak ove priče u kojoj je on bio najbolji pojedinac sa 23 poena, a pratio ga je Jerry McCullough sa 13. Kod gostiju, solidne partije su pružili Antić i Popović sa 14, odnosno 17 poena, te donekle Vučurović sa 12.

Post je objavljen 12.11.2006. u 10:52 sati.