Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/holyfighter

Marketing

Gavran

Gavran u našim krajevima nema veliku ulogu u pričama i legendama, a većina asocijacija je povezana sa smrću. U legendama nekih drugih naroda (indijanci sjeverno-zapadnog dijela američkog kontinenta) je čak stvaratelj svijeta, donositelj svijetla (Sunca), Mjeseca i zvijezda. U kršćanskim vjerskim knjigama se gavran spominje kao glasnik bogova, odnosno trebao je provjeriti jel se voda nakon velikog potopa povukla. U skandinavskoj mitologiji Odin je imao dva gavrana (Hugin i Munin), koji su gledali što se događa u svijetu i obaviještavali su ga. Bili su glasnici i pomoćnici bogova.
Meni gavran simbolizira eleganciju, mističnost i inteligenciju. On mi je simbol promjene svjesnosti i percepcije. Kroz simbol gavrana se uzdižem s razine zemlje i dobijam cjelovitiji pregled (nad okolinom ili problemom). Osjećam slobodu u tri dimenzije, ljepotu vjetra i nesputanost zemaljskih prepreka.
Gavran je onaj koji odlazi u druge svjetove (za razliku od vuka koji ostaje na zemlji), on komunicira, donosi vijesti i spoznaje, ali i rješava probleme u drugim svjetovima koji se reflektiraju na ovaj svijet i tijela.

Post je objavljen 11.11.2006. u 22:41 sati.