Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Pojačane mjere u prometu za 'Martinje'

Povodom narodnog običaja krštenja mošta – "Martinja", od 10. do 12. studenoga, a temeljem iskustava iz prethodnih godina, policija u prometu na cestama očekuje povećan broj sudionika koji će konzumirati alkoholna pića.
Tako će prometna policija, organizaciju rada i provođenje preventivno-represivnih aktivnosti prema sudionicima u prometu usmjeriti na sprječavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola.
Da će na hrvatskim prometnicama biti povećan broj sudionika u koji su konzumirali alkoholna pića potvrđuju i statistički podaci. pitomačapitomačapitomača
Tako se na dan 11.11.2005. godine u Republici Hrvatskoj dogodilo ukupno 165 prometnih nesreća, od čega su 23 nesreće skrivili vozači koji su bili pod utjecajem alkohola. U tim su nesrećama dvije osobe zadobile teške tjelesne ozljede, a osam lakše.
U deset mjeseci 2005. godine zabilježeno je 37 935 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, a u deset mjeseci 2006. godine bilo ih je 39 869 što je povećanje za 5%.
Od ukupno 48 405 prometnih nesreća u deset mjeseci 2006. godine, njih 6905 ili 14,2% skrivili su alkoholizirani vozači. U tim nesrećama 123 osobe su poginule, 823 je zadobilo teške tjelesne ozljede, a 3257 lakše.
Policija će također uspostaviti veći broj kontrolnih punktova, te će u provođenje planiranih aktivnosti uključiti maksimalan broj policijskih službenika operativnog sastava policije.
Akcija prometne policije usmjerena je na prevenciju i smanjenje sudjelovanja alkoholiziranih sudionika u prometu, pa stoga pozivamo sve ljubitelje ovog starog običaja da se suzdrže od upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola jer će na taj način spriječiti neželjene posljedice u prometu, koje mogu prouzročiti vožnjom pod utjecajem alkohola.
Također pozivamo sve ostale sudionike u prometu na cestama na pojačani oprez kao i na poštivanje prometnih propisa.
MUP

Post je objavljen 10.11.2006. u 16:24 sati.