Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Novi list potvrdio priču 45 linesa o francuskoj prijavi protiv Mesića

Stjepan Mesić i Jacques Chirac (photo by UPRH, 1994.)



HRVATSKI PREDSJEDNIK U PRIJAVI S PETRAČEM I NIKOLIĆEM

Mesić prijavljen za pokušaj ubojstva


ZAGREB -Francuski odvjetnik Ivan Jurašinović, u ime Marina Tomulića, podnio je istražnom sudu u Nanterreu kaznenu prijavu protiv »Marka Nikolića i ostalih« zbog pokušaja ubojstva njegova klijenta. U kaznenoj prijavi spominje se i hrvatski predsjednik Stjepan Mesić kao svojevrsni politički patron naručitelja ubojstva, koji je prema prijavi Hrvoje Petrač.

Odvjetnik Jurašinović, koji kancelariju ima u francuskom gradu Angersu, jučer nam je telefonski potvrdio da je prijava doista podnesena, ali nije želio ulaziti u detalje, objašnjavajući da to sukladno francuskim zakonima i ne smije. Prema njegovim riječima, prijavu je podnio istražnom sudu u ime svog klijenta, a po automatizmu se istraga odmah otvara. Odvjetnik vjeruje, s obzirom na to da je prijava podnesena 15. rujna ove godine, da je francuski sud već imao kontakte s hrvatskim pravosudnim sustavom, jer su prijavljene osobe hrvatski građani.

U ovom slučaju radi se o priči koja se već neko vrijeme provlači hrvatskim medijima, a dotiče se spornih računa za nabavu oružja tijekom Domovinskoga rata. Tomulić je već u nekoliko prilika optuživao Hrvoja Petrača za šverc oružja i reket tijekom nabave devedesetih godina, a sve je, prema njegovim navodima, kulminiralo s nekoliko pokušaja njegova ubojstava. Posljednji je, tvrdi, bio 2002. godine, kada ga je, što je i francuskoj policiji rekao, pokušao ubiti Marko Nikolić, čovjek koji je u bijegu osuđen za organiziranje ubojstva Vjeke Sliška. Tomulić je u svojim medijskim istupima, ali i prijavi, ustvrdio da je ubojstvo naručio Petrač, a u čitavu je priču upleo i predsjednika Mesića smatrajući da je on politička zaštita pritvorenom zagorskom tajkunu.

Danko Radaljac, Novi list/Glas Istre, 10. studenog 2006.


Opširnije možete vidjeti na postu koji je bio izvor ove vijesti: Šokantno: Predsjednik RH Stjepan Mesić u Francuskoj kazneno prijavljen za pokušaj atentata na Marina Tomulića

Da je čitava stvar jako ozbiljna, valja napomenuti kako je Marin Tomulić na zahtjev Francuske sudjelovao u pripremama susreta Mesić-Chirac u Parizu u veljači 2003. što sa hrvatske strane može potvrditi i Josip Manolić.


Svi spašeni komentari:

-Jebga, sory, al ni Tomulićev komentar nije uspio ući unutra, tako da je i izvor otpao. Ipak im je mnogo bitnije da za riječku prugu ide neka lova u 2007. god. (D. Ra. 10.11.2006. 13:52)

-kaj nas tak muljaju nisam znala... PA mi ništa ni ne znamo o svojo zemlji i stanju u njoj
ciao (taichi 10.11.2006. 13:56)

-@D. Ra., ma nema frke. Nije se moja primjedba odnosila na tebe. Važno je da je medijska blokada probijena. Sad sam dao izjavu za 101-icu. ;) (45 lines 10.11.2006. 13:59)

-@Taichi. Znat će se sve više i više. Imamo ljude poput 45lines i Zombixa i mnoge koji slično razmišjaju za koje se još nije čulo. A vrlo brzo hoće. (Vibbi 10.11.2006. 13:59)

-Evo te na naslovnici blog.hr! (Vibbi 10.11.2006. 15:14)

-hihihi al će se prašit sve u 16 ;))) (lolina centrifuga 10.11.2006. 15:23)

-ma ovo je za ne povjerovat! koji cirkus. (asja 10.11.2006. 15:41)

-čestitam ti na utjecaju na medije, evo ako te ovi u listu nisu naveli kao izvor, spominju te zato na Dnevnik.hr-u! (SeveFanClub 10.11.2006. 16:17)

-"gospodin" Marin Tomulic je beskicmenjak, lopov i varalica, dok se on kupao u bazenu svoje obiteljske kuce u Bribiru djelatnici Jadrankomerca su rintali bez osobnog dohotka, taj nesretni jadrankomerc je po par puta prodavao raznim salamanderima kao sto je i sam, eto toliko je unistio JADRANKOMERC da je on jos uvijek u stecaju, a djelatnici jos i dan danas sudskim putem potrazuju dugovanja od Jadrankomerca..... eto cak je u svojoj tiraniji otpustio 20- tak zaposlenika itd.... na sam spomen svih tih dogadaja obrne mi se zeludac (bivsi djelatnik jadrankom 10.11.2006. 17:35)

-internetska sloboda je dobra stvar. blog.hr je definitivno bolji po pitanju izleta u druge medije.
svaka čast.
jedino mi je čudno kako to odjednom sve s tim mesićem. pa nedavno je pašalić rekao da mu je mesić naručio bombe. je li to sve nekakva spletka bez kraja ili nešto ima u tome?
mislim da su to ostaci iz postratnih godina. klupko, da... (Sadako's apprentice 10.11.2006. 18:50)

-Nov@ objavila Tomulicevu prijavu, naravno bez da je navela 45 lines kao izvor!
Zeljac, svaka čast, sada mi je jasno zasto su te makli iz novina, ne mogu te kontrolirati, stoga si im vrlo opasan, da nije bilo tebe ova Tomulićeva prijava nikada ne bi ugledala svjetlo dana, isti tako ne bi znali za Interwiew kojega su Mesic - Perkovic obavili sa T. Barbaric, a potpisali su ga Jelinic-Cvitic! (Bub 10.11.2006. 19:37)

-Kaze Mesic za Tomulića":Zašto oni kažu da sam ja njihov politički mentor, valjda taj odvjetnik zna. Ja bih mu preporučio kad dođe u Zagreb da posjeti Vrapče, tamo ima izvrsnih liječnika i možda mu mogu pomoći" - zaključio je Mesić svoj komentar o tome da je bio zaštita Petraču (Bub 10.11.2006. 20:35)

-@Bub, tnx za obavijesti i pohvale. Darius i 101-inica su bili fer. Jutarnji list sramežljivo donosi vijest pozivajući se samo na Tomulićev intervju u Globusu. Pouzdano znam da je Jurašinovićevo pismo bilo dostupno Globusu prije nego li meni, ali ga se oni u ovotjednom broju nisu usudili objaviti. Večernjak daje nešto širu vijest, naravno ne spominje 45 lines, ali napominje da je Tomulić osuđen za Jadrankomerc. To je to Mesićevo diskreditiranje. Ti njemu jedno, on tebi preko svojih novinara drugo. Tomulić je u prošlotjednom Globusu sam govorio o priči s Jadrankomercom i PIK Vrbovcem navevši da su ga iz zatvora izvukli francuski diplomati urgirajući kod potpredsjednika Vlade Slavka Linića. Što se nitko nije sjetio nazvati francusku ambasadu ili Linića da to provjeri. Da će se ići s Tomulićevom diskreditacijom moglo se vidjeti u ovotjednom Nacionalu u kojem je uz intervju s Terezijom Barbarić objavljen i tekstuljak o Tomuliću kao gospodarskom kriminalcu. Sve da i stoje optužbe za gospodarski kriminal koje mu se stavljaju na teret one nemaju nikakve veze s optuđbama na Petračev i Mesićev račun. Ali to je udabški način razmišljanja svojstven predsjednikovu prijatelju Josipu Perkoviću. Kad sam se s Perkovićem u prosincu 1998. našao u motelu Plitvička kuća (pri čemu mi je tri puta pokazao pištolj rekavši kako bi me mogao ubiti a da za to nitko neće odgovarati) između ostalog me napao da kako sam mogao objaviti razgovor s Josipom Majerskim koji da je osuđeni pedofil. Odgovorio sam mu: "Gospodine Perkoviću, možda je to za Majerskog istina, ali ja s njim nisam razgovarao o seksu, nego je on kao bivši suradnik Udbe govorio o likvidacijama emigranata u kojima ste, po njegovim riječima, vi sudjelovali. Nije svjedočio o seksu ili očinskoj ljubavi da bi se njegove izjave trebale smatrati nevažećima." To kako se Mesić brani od ovih optužbi, posebno ovo optuživanje odvjetnika Jurašinovića da je luđak, podsjeća me na napade koje je pokojni Milan Levar doživljavao od Tihomira Oreškovića i Mirka Norca koji su na njegove tvrdnje da su činili ratne zločine odgovarali da je Levar luđak, nasilnik, pijanac, da je odgovoran za smrt sina iz prvog braka. Mesić se brani na isti način kao što se brani i Glavaš nazivajući svjedoke i žrtve bolesnicima, pederima, četnicima.
Mesićevo ponašanje je u svakom slučaju dokaz njegove dvoličnosti. Ako Hrvati vjeruju da je on glavni zagovornik vladavine prava i mesija koji će nas izbaviti od mafijaša, možemo komotni svi otići po uputnicu za Vrapče. (45 lines 10.11.2006. 21:41)

-Ili, čitava Hrvatska je jedno veliko Vrapče. (45 lines 10.11.2006. 21:59)

-Fubarstan.... http://tinyurl.com/ga63y (T-Zombix 10.11.2006. 23:57)

Post je objavljen 10.11.2006. u 12:43 sati.