Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/viribusunitis

Marketing

Stambeno zbrinjavanje branitelja-laži i obmane hrvatskih vlada

Image Hosted by ImageShack.us



Kako se nažalost nikako ne mogu odmaknuti od teških braniteljskih (u ovom slučaju i ostale populacije ) tematika danas ću malo pisati o stambenom zbrinjavanju na područjima od posebne državne skrbi,te kako je su samom naslovu navedeno o lažima i obmanama hrvatskih vlada ,a kako kod okreneš u većini su HDZ-ove vlade.
U ne tako davnoj povijesti lijepe nam naše, nakon niza oslobodilačkih akcija a napose nakon Oluje , započeše kampanje za naseljavanjem do tada okupiranih područja, pozivi na sve strane , radio ,televizija , zavodi za zapošljavanje, ma koliko se ja sjećam cijeli Zagreb je bio oblijepljen plakatima, a vjerujem i ostala mjesta diljem naše lijepe. Obećavaše se brda i doline od smještaja , otvaranja radnih mjesta, prosperita gospodarstva, uglavnom kao stvoreno za mlade obitelji med i mlijeko. U opisivanju kronologije koristit ću se svojim podatcima , no uvjeravam vas da su i ostali podatci manje više identični. Na nagovor supruge teška srca napustih Zagreb u potrazi za svim tim obećanim, sa jednogodišnjim djetetom.
Kako mi je bivša postrojba boravila u Kninu tako i ja završih u istom gradu, računajući pa ipak ima mojih suboraca biti će mi daleko lakše prebroditi odlazak iz voljenog grada.Po tada važećem Zakonu o područjima posebne državne skrbi uredno predah svu potrebnu dokumentaciju i uskoro mi dođe komisija iz Zagreba , te kako sam ispunjavao sve uvjete uskoro dobih i Rješenje o korištenju stana.Bijaše to 09.prosinca 1996.godine. Tražio sam i dobio ????? stan jer u kuću nisam htio ulaziti iz moralnih i principijelnih razloga, jer ma kakav god netko bio četnik, neprijatelj ipak je to nečija privatna imovina, držah se one oteto-prokleto.
Između svih navedenih točki u Rješenju postoji i jedna Po konačnosti ovog Rješenja zaključit će se ugovor o korištenju stana kojim će se utvrditi međusobna prava i obveze između korisnika i nadležne službe grada Knina.Naravno u međuvremenu promijenilo se par Zakona o područjima od posebne državne skrbi ( da ih sada nepotrebno ne nabrajam ) uz obećanja samo vi budite u stanovima i nakon 10 godina boravka to će biti vaše.Evo ga još koji dan i proći će i 10 godina a mi još nismo sklopili ugovore kojima bi se regulirala međusobna prava i obaveze. Eto još jednog dokaza laži i obmana hrvatskih političara-vlada i manipulacija sa ljudskim životima i sudbinama.
Nadalje vrla Vlada Republike Hrvatske je na sjednici održanoj 22. srpnja 2005. godine donijela
UREDBU
O DAROVANJU STANOVA I KUĆA U VLASNIŠTVU REPUBLIKE HRVATSKE NA PODRUČJIMA POSEBNE DRŽAVNE SKRBI HRVATSKIM BRANITELJIMA TE ČLANOVIMA OBITELJI POGINULIH, ZATOČENIH ILI NESTALIH HRVATSKIH BRANITELJA IZ DOMOVINSKOG RATA

Da sada ne bih citirao uredbu kako je iz samog naslova sve jasno, ajmo ljudi moji sve ispočetka.Normalno dadoše rok do kada se trebaju predati zahtjevi , popuni nove papire i naravno ovjeri sve kod javnog bilježnika ( izgleda da jedini oni u cijeloj ovoj priči profitiraju ).Predah Zahtjev 17.08. 2005.godine-niti par dana od objave u Narodnim Novinama, i kako je i za očekivati niti od toga još ništa.Koliko god sam onda bio uvjeren da se Uredba donosi u dnevno političke svhe , sada sam još uvjereniji..Za prošlu godišnjicu Oluje naša vrla ministrica podijeli 12-tak " kuća " kako bi se javnosti zamazale oči, iskreno uza sva slikanje i pojavljivanje na svi mogućim i nemogućim mjestima, zaista mi nije jasno kako je i to stigla obaviti.
Kako mi je u prirodi, a tako me istreniraše i kao profesionalnog vojnika, da se ne predajem odlučih se uhvatiti u koštac i sa samom državom. Tako pisah i predsjedniku Vlade vrlom gospodinu Sanaderu, da kako je moguće da njihovo resorno ministarstvo ( mora, turizma......) ne provodi odluke njegove Vlade i dobih odgovor da to nije u njihovoj nadležnosti.Da čovjek ne povjeruje. Ovih dana se preokupirah pisanjem raznih žalbi te sam tako malo i zapostavio blog, ali sve je vezano uz ovaj post. Kako nismo regulirali međusobne odnose tako nastojim državi natovariti na grbaču sve obaveze od plaćanja struje ,vode itd što im proizlazi iz zakonom propisanih akata ,te me zanima kako će reagirati nezavisno sudstvo. Da to radim sada iz inata,ali razočaraše me kolege i susjedi koji su uglavnom za sve to ali kada treba krenuti, skrenuti pažnju medija na meritum problema svi podviju rep i nigdje nikoga.Jednostavno čekaju kako će se odvrtiti moja priča.Nemogu shvatiti kako im nije jasno da par stotina istih zahtjeva može pokrenuti lavinu a ovako ???????
Zovem već par dana Ministarstvo mora, turizma....... da saznam da li Zahtjeve vode kao upravne ili neupravne predmete da bih mogao dalje postupati koristeći pravne lijekove , ali čuvaju informaciju kao zmija noge ( ma saznaću i to ili jednostavno voditi dva paralelna postupka-ne znaju ili ne žele znati niti u ministarstvu pravosuđa ), a jedini odgovori koje dobivam su tipa ....gospodine mi radimo strpite se....Ma j..... m.... pa ako 10 godina nije dosta strpljenja onda ne znam što je.Da izuzetno sam revoltiran i odlučan tužiti i samu državu , jer kako da budem ravnodušan kada netko tko je došao iz BiH 2003. pa i nadalje uredno rješava status i sve dobiva a mi koji smo krvarili za ovu državu tko nas j...... pa sada još i HVO, a tko zna možda je u pripremi rješavanje Jugoslavije i Crne Gore.Da i za kraj naša vrla gradonačelnica i nadalje uspješno zapošljava svoju vrlu rodbinu, kakvi gore takvi i dole od morala ni m.Ostajte mi bar vi bistro meni se od ovih sranja sve zamutilo. Pozdrav :(


Post je objavljen 09.11.2006. u 22:27 sati.