Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/peratovic

Marketing

Europska komisija navodi slučaj Hrvoja Petrača u kontekstu obračuna s organiziranim kriminalom


Vincent Degert, šef izaslanstva Europske komisije u Hrvatskoj (photo dnevnik.hr)


In August, Hrvoje Petrac, convicted in absentia for kidnap and implicated in the Gotovina support network, was extradited to Croatia. His retrial started in September. Croatia needs to take advantage of its work under the action plan to better tackle organised crime.

Izvješće o napretku Hrvatske u procesu približavanja Europskoj uniji (Croatia 2006 Progress Report, COM (2006) 649 final, 08/11/2006)Ovo je u hrvatskim medijima do sada spomenuo samo Gordan Malić u Globusu. Ispravak! Malić ne spominje da je Petrač bio upleten u mređu Gotovinih pomagača. Samo da Izviješće podsjeća na hrvatske, pomalo zaboravljene uspjehe u akcijskom planu te da se Petračevo ime u Progress Reportu izričito spominje. A ja koji nisam kontaktirao s engleskim i američkim špijunima i engleski mi loše ide, ali sam optužen da sam agent MI6-a, donosim točan citat koji se odnosi na Hrvoja Petrača i u mom slobodnom prijevodu glasi:

U kolovozu, Hrvoje Petrač osuđen u odsutnosti za otmicu i upleten u Gotovininu mrežu pomagača, izručen je Hrvatskoj. Ponovljeno suđenje započelo je u rujnu. Hrvatska treba izvuči korist iz akcijskog plana kako bi što bolje obračunala s organiziranim kriminalom.


Zašto hrvatski mediji ovo prešućuju?!

Da biste znali što se događa u Hrvatskoj i što o nama misle u Europi, čitajte 45 lines!


Svi spašeni komentari:

-nešto mi u toj cijeloj priči "ne pije vodu"
ako složim sve te ljude u neku piramidu s poveznicom , mesić se baš tu ne uklapa
ili je petrač promijenio ekipu
sanader nije postao smranader
ne znam , netko fali ;)))) (lolina centrifuga 09.11.2006. 21:59)

-@lolina centrifuga, gdje se Mesić ne uklapa? on je čovjek iz naroda i uklapa se u svako društvo ;) On je oduvijek bio antifašist, ali je uredno zalazio u birtiju Zvonimira Trusića okićenu NDH nostalgijom. Eno ti živog Željka Malnara za svjedoka ;) (45 lines 09.11.2006. 22:45)

-hmm braneći petrača , po tvome ,raskrinkao je sve desne na tuđi račun .škrtog zagorca , umirovljene generale koji su podržavali bijeg, hip hop stranku ;)) viš pašalića kak šizi. a petrač bu nadrapao ovak ionak , kad tad . s ovim talasanjem zamjerio se svima.
mesić je postao balkanski svetac. pazi kaj ti velim ;))) (lolina centrifuga 09.11.2006. 23:25)

-i ja gledam "otvoreno" i pašalić doslovce (bukvalno, za bukve;) koristi neke tvoje argumente oko zamjene teza, hmmmm... (NF 09.11.2006. 23:39)

-@lolina centrifuga, baš me briga jel postao svetac. ja sam skeptik glede bilo koje religije, a osobito onih di su sveci živi ljudi. a igra je ipak drugačija al ne želim spekulirati sa Stipinim kodom dok ne skupim sve čvrste kamenčiće. No, i dalje ponavljam da je ključna stvar Mesićev angažman u slučaju Gotovina od kad je hrvatski predsjednik izgubio moju podršku, a ja postao njegova meta. E sad jel se on sam uvuko u tu priču da osvoji simpatije "desnice" il' ga je uvukao Petrač, to je njegov problem. A mi smo si sami krivi što smo slijepi kod zdravih očiju i što reagiramo kao krdo. Kad je Tuđman govorio "Srbi su za sve krivi", bombe bi uletjele u dvorište nekom Miliću Vukašinoviću. Kad Stipe veli "Herr Flick je kriv jer ste bez posla, a on uživa ko bubreg u loju", kašikare se otkotrljaju u Ivića Pašalićevu avliju. ;) Slaba nam je utjeha da su prekodrinska braća po krstu još sluđenija :( (45 lines 09.11.2006. 23:54)

-@NF, ja ne gledam "Otvoreno". Pozorno slušam "Sisku". Ponavljam njemački. Možda mi zatreba , ako budem morao napustiti Domovinu. (45 lines 09.11.2006. 23:56)

-@NF, u svibnju 2008. mogu zatražiti švicarsko državljanstvo i budem li dobro vladao njemačkim i znao nabrojati pet njihovih političara, dobit ću ga. Eto, čak mi ni azil ne treba. (45 lines 10.11.2006. 00:03)

-nek presucuju zasto hoce, zato imamo tebe :) (ovajonaj 10.11.2006. 09:18)

Post je objavljen 09.11.2006. u 19:49 sati.