Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Nesposobno pitomačko vodstvo za svoje probleme krivi HDZ

Priopćenje za javnost
S obzirom na sve učestalije napade vladajuće koalicije u Pitomači na HDZ-e od nepostojećeg slučaja oko otvaranja PLODINA, navodnog utjecaja na vijećnike koalicije da daju ostavke i neprisustvuju sjednicama vijeća, do zapošljavanja po isključivo stranačkom kriteriju, isto najodlučnije odbacujemo i tumačimo kao namjeru nesposobne koalicijske vlasti da za probleme u svojim redovima i nesposobnost u obnašanju vlasti okrivi HDZ. Problem kotacijskih vijećnika kao i rad koalicije nije briga HDZ-a, a da li su ostavke vijećnika SDP-a i HSS-a, možda i rezultat "kvalitetnog" rada na terenu gospode iz vrha njihovih stranaka na županijskoj i općinskoj razini, isto je problem HSS-a i SDP-a , a ne HDZ-a.
S obzirom na HSS-ove napade na HDZ u svezi otvaranja PLODINA i peticije grupe građana moramo napomenuti da HDZ nije pokretao nikakvu akciju u svezi peticije iako smo od 2002. godine tražili donošenje DETALJNOG URBANISTIČKOG PLANA PITOMAČE, koji na žalost još nije donesen.
Peticiju je provela grupa građana, a ne kako je navedeno HDZ, a peticijom se ne "prosvjeduje" kako navode gospoda iz HSS-a i SDP-a protiv ulaganja nego protiv lokacije Trgovačkog centra, za što isključivu odgovornost snosi općinska vlast koja već nekoliko godina iz samo njima znanih razloga ne želi donijeti
«Detaljni urbanistički plan» Pitomače i time definirati područje industrijske zone, a o motivu peticije i što se je njome htjelo postići i tko ju je pokrenuo, HDZ ili grupa građana, bilo bi pošteno pitati inicijatore peticije.
Iz navedenih razloga općina nije niti mogla ponuditi lokaciju u nepostojećoj industrijskoj zoni, pa je zato jedino preostalo prozivati HDZ-e i gospodina Josipa Đakića daje eto protiv volje lokalnog HDZ-a, stoje čista laž otvorio trgovački centar PLODINE, insinuirajući time postojanje nepostojećeg sukoba u HDZ-u na razini općinske i županijske organizacije, što apsolutno ne odgovara istini.
Na kraju PLODINE su kao prvo, privatna firma koja sama donosi odluke o tome koga će zaposliti u vlastitoj firmi, a između ostalog i o tome tko će otvoriti njihov Trgovački centar, te je zasigurno gospodin Josip Đakić zamoljen da to učini kao saborski zastupnik, a ne kao čelnik Županijskog HDZ-a, budući daje rodom iz Pitomače.
Jedini razlog što do sada nismo reagirali na neistine i laži gospode iz koalicije je što smo čekali da dobijemo poziv Pitomog radija da i mi u emisiji "Vox populi" dademo svoj odgovor na izlaganje gospode iz koalicije.
Kako do sada poziv nismo dobili odlučili smo se da svoj odgovor na neistine i laži koalicije dademo putem ovog priopćenja.
Interesantno je to daje besplatna emisija Pitomog radija "Vox populi" privilegija isključivo vladajuće koalicije ( HSS-a, HNS-a i SDP-a ), a kako je normalno da vlasnici određuju tko može medijski prostor koristiti besplatno, kad to želi, postavlja se pitanje nisu li neki od gospode iz koalicije to isposlovali jer su vlasnici Pitomog radija. A kako inače tumačiti činjenicu da isključivo navedena koalicija ima privilegij da se besplatno i u terminu koji sama izabere oglašava na Pitomom radiju, dok oporba svoj "Vox populi" može dobiti samo ako Pitomom radiju plati cijenu od 1.700,00 kn za jedan sat emitiranja.
HDZ Pitomača
Predsjednik OO HDZ-a Pitomača
Željko Grgačić


Post je objavljen 09.11.2006. u 18:50 sati.