Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/endimion17

Marketing

Strašni znakovi #1

Ovo je jedan od grafičkih simbola koji je izuzetno teško napraviti.

To je znak za biološku opasnost.
Imam nacrt s omjerima ali je znak užasno zajeban.
Nacrtao sam ga čisto. Dakle, bez aproksimacija i varanja. Samo omjeri, polumjeri, dužine, poravnavanje itd. Nije fora ako znak nije standardiziranih dimenzija.
Trebalo mi je skoro 2 sata, a dosta sam vješt u crtanju u flashu.
Već mi je pukao film i mislio sam "u šporko" namještati crte.

Znak za radijaciju je smiješno lagan prema ovome...

Isto je, naravno, standardiziranih boja i dimenzija.
Standardizirane mjere možete vidjeti ovdje.

  • Ako tko želi znak za sobu koji ima neki custom natpis (recimo OPASNOST: RADIOAKTIVNA SOBA; OPASNOST: BIOLOŠKI OPASNO DONJE RUBLJE, neka kaže i pošaljem mu/joj visokorezolucijski file za printanje.


  • A sad slijede znakovi koji izazivaju neugode i paniku.


    Ovaj bi mi izazvao veliku neugodu da ga vidim na nekoj obali.


    Ovaj bi mi izazvao paniku i pobjegao bih odatle.


    Ovaj bi mi izazvao panični napad da ga vidim u moru.


    Imate li strah od bivanja kraj velikih objekata u vodi? Recimo, mene bi izbezumio pad u more na pučini kraj nekakve bove na kojoj je neki znak upozorenja. I'd be a goner!
    Sjećam se kad sam jednom na Kornatima (kao dijete) vozeći se manjim brodom ugledao kako iz tamnoplavog mora strši zeleni svjetionik s upozorenjem o visokom naponu na kojem je bila ova slika

    To je vjerojatno pokrenulo moju fobiju.
    Ovog znaka se nikad neću prestati bojati. A opis posla uključuje baratanje bocama s ovim znakom, kao i moj hobi. U osnovnoj školi sam jednom u laboratoriju (gdje sam provodio dosta vremena) otvorio jednu policu na kojoj je bila jedna stara boca puna dušične kiseline s izjedenom naljepnicom (Galenika). Okrenuo sam bocu, da bi me u oči pogledala ogromna mrtvačka glava. Mogu samo zahvaliti dragom Bogu što nisam u smrtnoj panici isprolijevao kiselinu po prsima... Izjelo bi mi kožu za minutu.

    Ovaj znak ovdje upozorava sve vozače koji se nađu na toj cesti što ih čeka. Evidentno je i terminalno.

    EDIT:
    Našao sam svjedočanstva ljudi koji imaju slični strah - strah od objekata koji strše iz vode. Spadaju u agorafobije i to hidrofobije.
    http://www.unusualphobias.com/outofwater.html
    i za onesan, strahovi od objekata uronjenih u vodu.
    http://www.unusualphobias.com/underwaterrocks.html




    komentari:

  • je se sicas na boriku u dijelu di je kamp, mul di smo uvik skakali...pa negdi 7-8 metara od kraja mula je neka ogromna stvar... mislim da je stup...ali nisam sugurna...to me uvik plasilo...znas onaj osjecaj kad plivas skroz na povrsini i s zgrcenim nogama...e ...to... brrrrrr... mrzim velike stvari u moru (črčk črčk 10.11.2006. 08:39)


  • Vidim da si u krakatom znaku..začarali te..ulovilo te nešto krakovito..Trud je uspješno prezentiran nama koji se ne kužimo u krakovine..:D Vjerujem da si imao veeeelliki intelektualni zamor nakon tih krakovina u sebi i dok ih nisi izbacija vanka..:D Normu si ispunio..:) :) :)
    Meni bi trebao znak za donje rublje, opasna-radioaktivna još nisan...mda, bi mogla i preko veze naručiti i taj znak..:P Zamišljam ovaj znak i da sam nekome iza leđa, dok on stoji zagledan u nebesku daljinu..npr. ti stojiš na obali i ja te samo malo gurnem..napisala npr...:D
    Npr: Beware
    sudden drop....:D

    Iden oma izmoliti 1oo očenaša..1oo zdravomarije..i još nešto..1oo slavaocu...:PPPPP (Dnevnik maštanja 2 10.11.2006. 09:53)


  • @cetiri piruete: je, znam i meni je to bilo odvratno. e sad se siti činjenice da je ta stvar tu i tamo pokrivena vlasuljama....... o_O
    to sa zgrčenim nogama, ajme, bia je neki san gadni.
    znas sto nece mene more viditi još neko vrime :D

    @Dnevnik maštanja 2: nekako mi se čini da se nisi nikad bavila grafikom :P
    ne stvarno, izuzetno je teško bilo. moglo je biti i lakše da sam varao, ali htio sam standardizacijom.
    ako ti treba znak za donje rublje, samo reci, nema problema, bit će mi zadovoljstvo. opiši ga, skiciraj, što god, a ja ću ga standardizirati i pretvoriti u vektore koje možeš printati na svoje donje rublje. sad kad se promislim, mogao bih otvoriti kolekciju donjeg rublja s tim stvarima, ali mislim da je protuzakonito koristiti državno utvrđenu standardizaciju gdje god.

    Da me tako gurneš u more, izašao bih vani pa bih i ja tebe. Ali ih maknuo ljestve za izlaz. >D
    uhuhuuuu (Sadako's apprentice 10.11.2006. 14:22)


  • e, a što je tri strijelice, jedna okrenuta prema drugoj, u krug? (šljokica 10.11.2006. 15:20)


  • imamo identičnee fobije :))))) kad san ronila jedno lito u brelima na njihovoj gradskoj plaži - na dubini od možda 5 metara kojih 50 metara udaljena od kopna, sinjala san cijev poluzakopanu u dnu - koja vodi od kopna prema ko zna di (valjda kabeli ili kanalizacija šta ja znan) ja mislin da se u životu nisan više prestavila - ne znan zašto al i mene morbidno plaše "veliki objekti u moru" pogotovo na većim dubinama (Azzul S'phyre 10.11.2006. 15:22)


  • Jaaaaaako dobar blog! (Arhangel 10.11.2006. 19:51)


  • Krenuo sam uzvratiti posjet, iz pristojnosti, a kad tamo dobar dobar blog. (spacemaker 10.11.2006. 22:05)


  • Sigurna sam da mi ne bi bilo ugodno kraj takvih objekata ali se ne bi potpuno uspanicila, a sto se tice dusicne ako bi pravovremeno reagirao vjerojatno ti ne bi toiko izjela ruke, ali bi zasigurno imao zute ruke neko vrijeme i pocela bi ti se gulit koza, znam iz vlastitog iskustva , kapalice koje pustaju i dusicna kiselina= zuti prstici X) (Anna Lee 10.11.2006. 22:27)


  • ima'l kakvih znakova za mostofobe i klaunofobe poput mene????? enivejs, dođoh da ti kažem da je prva obdukcija prošla bez ekscesa. od nas 18 nitko nije ni izašao van, a kamoli rigao. bilo je x puta manje strašno nego što sam očekivala! (Amberka 10.11.2006. 23:26)


  • ovi deep water i sudden drop me ne plaše; ak plivaš u moru/jezeru, logično je očekivati svašta jel... ali da vidim kosturka, tu je već veća vjerojatnost da bih se uspaničarila. nisam znala za fobiju predmeta koji vire iz vode. fobije od cvijeća, novca, desne strane i golotinje je ipak šišaju :) (free 10.11.2006. 23:32)


  • Ne volim bas nesto more.
    Imam vjecni strah od utapljanja.
    Ako treba umreti, onda bi se rado strmopizdio u kakvome vojnome avionu.
    Brza i trenutacna smrt od siline udara.
    /ne vjerujem da sam sve ovo gore napisao :)/ (Pero Panonski 11.11.2006. 01:49)


  • @šljokica: vjerojatno znak koji označava materijal koji se smije/može reciklirati

    @Azzul S'phyre: heehehe i ja bi popizdia kad bi mi se to našlo pod nogama tako daleko od kopna.

    @Arhangel: hvala na pohvali.

    @spacemaker: i to te spriječilo u... ? :D

    @Anna Lee: ma znam, to ti je kako kome. kao što sam rekao, meni ta neugoda vuče korijene iz djetinjstva. A niti dobro procitala za dusicnu - rekao sam da mi se mogla proliti po prsima (trup), ne prstima. Vjerojatno i po faci i općenito glavi leđima. To je bilo u osnovnoj, nisam bio viši od prve police kabineta. Okupalo bi me.

    @Amberka: ima, dao sam ti link na icq. obdukciju si pojasnila, bilo je super za prije spavanja ;)

    @free: te fobije što si nabrojala su prave fobije jer su izuzetno iracionalne. žalim ljude koji ih imaju.

    @Pero Panonski: Izvrsna smrt. Pretpostavljam vojni zato što je "tvrđi" - nema jastučića itd, pa opizdiš glavom i blank. Izuzetno dobro. :) (Sadako's apprentice 11.11.2006. 15:51)


  • Moš misliti, što bih tebe čekala da izađeš iz vode i mene gurneš..:P

    Ljestve bi ja uklonila, na njih sam i zaboravila..hvala što si me podsjetio..uhuhu..Počni crtati krakiće i baci se u nezakonite vode poduzetništva, tako se nećeš morati vozikati u gradskom prijevozu bez pokaza..:P

    uuhhuuu...2 :o za mene!!!!! (Dnevnik maštanja 2 11.11.2006. 21:03)


  • Zahvaljujem na fantastičnom i poučnom osvrtu :))
    Pozdrav (Playera´s 12.11.2006. 00:30)


  • Pisala na starom linku i na drugom Blogu, o sex-u.Tako sam i počela Dnevnik maštanja sa sex-om!!!!!! Prebacivala na Blog.hr. Samo sa starog linka prebacujem svoje priče i ništa više! Da klikneš mišem ispod fotke sunčeka, onda bi vidio datume i moje stare priče..:))
    Dakle ništa kod mene novoga što se pisanja postova tiče...:D

    Još nešto bih nadodala, ali neću..Nije za javnost!!!!.........:P

    Uhhuuu...za sramežljivost...Moš misliti!!!! Već si počeo pisati o donjem vešu...:P
    Što bojiš se dalje ići??...Koje sve fobije imaš u žifotu..:P

    Samo da znaš da ću negdje dati prijedlog za Tebe..neću ti reći gdje...:O (Dnevnik maštanja 2 12.11.2006. 09:42)


  • E meni su ti jedna od najvećih fobija bove. Ja se ježim kada vidim bovu, ali više onu na dnu, onu staru zahrđalu, bojim se toga najviše na svijetu kao i kostura. Sad sam priznala, kosturi i bove su mi najveći strahovi, tu bi se slomila. Kod kostura ona mrtvačka glava tj. lubanja me plaši od malena. Užas! Jednom smo ove godine, frendica i ja išle u jako duboko s luftićem, tek tolko da vidimo do kud možemo jer se cijelo vrijeme vidi obala. Pa smo vidle one plastične bove kako plivaju i to je još okej, ali kad ih vidiš znaš da su privezane za onu strašnu, pa je frendica koja se tog inače ne boji išla vidjeti jednu u blizini i vratila se sva uplašena i rekla kako je velika okrugla puna nečeg ljigavog zelenog i to samo nekoliko metara od nas. Mrak mi je pao na oči, više nikad nisam išla dalje od obale. A sram me je kada poslije shvatim da je to samo zahrđali komad betona. ;)
    Brrrrrrrrrrrrrr, još je ježim od same pomisli! (Windy 12.11.2006. 11:12)


  • Ovi znakovi me uopće ne plaše, ali nikad nebi zaronila kod potpoljenog broda ili auta. Brr, to mi je prejezivo!

    Šta je grue? (Mordorella 12.11.2006. 15:16)


  • @Dnevnik maštanja 2: strašiš me.

    @Playera´s: nema na čemu.

    @Dnevnik maštanja 2: aha, zato imaš toliko puno vremena? :P
    Da, imam fobiju o tome da mi rođena sestra ne čita moje seksualne primisli. ehm khm. :/
    O kakvom prijedlogu govoriš? Strašiš me.

    @Windy: Vidiš ti to. Zanimljivo. Tebe straše ti betonski utezi na dnu. Znači da te straše potopljeni objekti. Mene ogromni koji strše iz mora/vode. Ne male bove.
    Nego, zar nije lubanja jebeno gadna? Vrlo skoro stiže nastavak članka, u kojemu ću se osvrnuti samo na nju. Vjerujem da će ti biti drago >:)

    @Mordorella: vjerojatno aludiraš na Ralje ili onaj film s Bermudskim trokutom gdje su kosturi u potopljenom zrakoplovu. E da, imaš ti pravo.
    A grue općeniti naziv (engleski) za čudovište, ali se u zadnje vrijeme na Internetu pod tim nazivom nalazi Domo-kun, zbog zajebancije. (Sadako's apprentice 12.11.2006. 17:21)


    Post je objavljen 10.11.2006. u 00:07 sati.