Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/metanoja

Marketing

O blogu i njegovim stanarima...

Sigurno primijećujete da naslov ovog mog posta posve odudara od dosadašnjih mojih naslova i tekstova. Skoro da osjećam dužnost da se vama - mojim stalnim suputnicima u blogosferi - ispričam. Ali, eto... Čovika svašta kroz život snađe.

O čemu se radi? Neki dan je moj Imenjak koji to više nije objavio post neoduševljenja nekim blogo-kolegama. Pa, i ja ću učiniti nešto slično! Iako sam na blogu vrlo kratko (manje od pola godine!), prvi put sam doživio da se brišu moji komentari. To se dogodilo od strane međurogja ili međugorja. Na kraju je učinio ono što sam mu ja sugerirao i prigovarao tj. da nije fer da objavljuje na SVOM blogu tuđe tekstove, a da ne napiše odakle ih uzima. Naime, radi se o knjizi Ogledalo pravde, a koju je izdao Biskupski ordinarijat u Mostaru. K tome, autor knjige nije mons. Ratko Perić (kako je ipak kasnije na svom blogu stavio moj brisač), nego je knjigu uredio (velika je to razlika!) don D. Kutleša. Dakle, knjiga je uređena, a ne radi se o autorkom djelu.

Mene je osobno povrijedio takav odnos kolege blogera. Još posebno jer je na koncu učinio ono što sam mu ja govorio. Nešto kasnije je izbrisao i komentare još dvojice blogera. Čak je se realizatoru ispričao, mene obavijetio a blogerici kraljica mira se nije niti usudio isto učiniti.

Ne znam što misliti... Ja sam čak na realizatorovu blogu rekao da je čovjek "puko", a to je mog brisača posve povrijedilo, pa mi je i zamjerio, vrlo mi je zamjerio, i prozvao moju vjeru. Ja sam mu ostavio svoj komentar, ali će ga on vjerojatno opet izbristai. Bio bi uspjeh kad to ne bi učinio... Ali, imam kom. sačuvan kod sebe, pa ga dajem i vama na uvid. Eto... Malo da vidite moje "borbe", koje to u stvari nisu. Pa sami prosuđujte...

Moj posljednji komentar ostavljen na međurogju ili međugorju:
Eto, moram ti se ispričati - jer ti to tražiš, jer se osjećaš povrijeđenim. Ja se ipak ne osjećam povrijeđenim jer si svaki moj komentar izbrisao?! A vidim da se ipak nešto promijenilo: sada na blogu piše odakle uzimaš tekstove. A upravo to sam ti ja - dragi kolega - i sugerirao u svom prvom komentaru, kojeg si ti - naravno - izbrisao! U tome je bila cijela stvar! Kad uzimaš tuđi tekst, još posebno kad je publiciran! - pristojnost (da ne idemo dalje!) zahtijeva da navedeš izvor! Zar je to bio razog da me brišeš? Još si dodao na rubu svog bloga i svoje odluke o tvom odnosu prema tvojim komentatrima.

A moja vjera? Kakav sam ja vjernik? Znam, krhka je... Ali me tješi da niti Isus a niti zajednica apostola (čitaj Crkva!) nisu odbacili Tomu koji nije povjerovao u Isusovo uskrsnuće. Pa, neka Gospodin ozdravi moju vjeru i neka pomogne mojoj nevjeri. Neka oživi moju vjeru i neka ona živi u djelima.

Nego, znaš što? Na kraju pišeš da sve uvredljive i ponižavajuće komentare brišeš... Pa, dragi blogokolega, je li moguće da su svi komentari na nazovi-tvoje postove ponižavajući i uvredljivi, jer - vidi slučaja!!! - nema niti jednog komentara... Pa, eto, nek nam se Bog smiluje! Živ ti meni bio!



Post je objavljen 09.11.2006. u 09:06 sati.