Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

FOLKLORNI SUSRETI - NEDELIŠĆE 2006.

U sklopu manifestacija Dani zahvalnosti za plodove zemlje i Dani starih zanata i obrta koje je, u povodu Svjetskog dana turizma, u subotu 30. rujna u Nedelišću organizirala Turistička zajednica Općine Nedelišće, održani su i Folklorni susreti - Nedelišće 2006. Uspješni organizator i domaćin trećih po redu Folklornih susreta bila je KUU Seljačka sloga Nedelišće, a u programu, u sportskoj dvorani nedelišćanske Osnovne škole, nastupili su folkloraši KUD-a Općine Donji Kraljevec, Kulturno-umjetničkog drušva Mađara iz Erduta (našeg mjesta na desnoj obali Dunava) te Kulturnog društva Obrež iz istoimenog slovenskog mjesta.
Uz pratnju tamburaškog sastava svog KUD-a, donjokraljevski folkloraši (koreograf Matija Grabrović) vrlo uspješno izveli su splet posavskih plesova, u nošnjama toga kraja. Članovi i članice KUD-a Šandor Petefi iz Erduta (koreografkinja Gizella Hl) u svojim su prekrasnim nošnjama izveli splet temperamentnih mađarskih plesova, a KD Obrež (koreografkinja Silva Marčec) predstavio se s nekoliko vedrih slovenskih pjesama i plesova. Publika je bila oduševljena nastupom Donjokraljevčana, Erdućana i Obrežana i često ih je nagrađivala burnim aplauzima.
Seljačka sloga Nedelišće, organizator Folklornih susreta, svojim je gostima poklonila prigodne darove koje su u ime svojih društava primili Marija Hranjec, predsjednica KUD-a Općine Donji Kraljevec, Imre Hugyik, predsjednik KUD-a Š. Petefi Erdut te Silvija Marčec, voditeljica folklorne družine KD-a Obrež, a darove im je u ime domaćina uručila Jasna Hajdinjak, predsjednica Sloge.
Franjo Preložnjak
IZVOR:www.medjimurje.com

Post je objavljen 29.09.2006. u 20:58 sati.