Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Čelnici pitomačkog HSS-a optužili HDZ za političko nasilje i rušenje legalno izabrane vlasti

Neka ministar Kirin ispita sumnju u kupnje vijećničkih mandata
Autor:Dragutin Šantoši

Općinski načelnik Zdravko Dijaković (HSS) i županijski vijećnik HSS-a Ivan Begović jučer su izjavili na susretu s novinarima u Pitomači da je općinsku vlast srušio HDZ sumnjivim političkim nasiljem. Zbog toga će Pitomačani morati na izvanredne lokalne izbore, a velik dio od dvadesetak programa, vrijednih oko 3,8 milijuna kuna, neće biti dovršen prema planu.
- Propast vlasti u Pitomači nije slučajan. To je slijed HDZ-ove politike koja je, različitim političkim pritiscima, prijetnjama i korupcijom uzrokovala rušenje legalno izabrane lokalne vlasti u Slatini, općini Novoj Bukovici, Gradini i Crncu, a sada u Pitomači. Kako čujemo, ubrzo će se to dogoditi i u općini Sopju. Prema gospodarskom razvitku naša je županija na posljednjemu mjestu, a po smjenama legalno izabrane vlasti na prvome mjestu među hrvatskim županijama. Zbog toga pozivamo ministra Kirina da najprije ispita sumnje u korupciju u vezi s vijećničkim mandatima u svojoj županiji, a zatim u cijeloj Hrvatskoj - izjavio je općinski načelnik Zdravko Dijaković, najavljujući kako će zbog sumnji za učinjena kaznena djela u vezi s vijećničkim mandatima podnijeti prijavu mjerodavnima.
U Pitomači tvrde da takav nered omogućuje Izborni zakon, koji treba što prije promijeniti te donijeti zakonske propise koji će prekinuti političko nasilje i zaštititi birače od izborne prijevare. - Ivanu Dijakoviću, čija kći radi u policiji, prijetilo se da će dobiti otkaz pa je dao ostavku. Njega je zamijenio Vlado Sesvečan, kojemu se prijetilo da će mu supruga, koja radi u školi, dobiti otkaz. Treći je vijećnik Dražen Bogović, kojemu su obećali da će mu supruga raditi u školi u Sedlarici, a on je dobio posao u braniteljskoj zadruzi.
U takvim okolnostima ima li uopće svrhe da građani izlaze na izbore - rekao je županijski vijećnik HSS-a Ivan Begović, zahtijevajući da osnovanu sumnju u kupnju vijećničkih mandata u Pitomači što prije ispita policija.
Večernji list

Post je objavljen 08.11.2006. u 20:21 sati.