Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/parsek

Marketing

KRATKE VIJESTI

_____________________________________________

Natječaj za kratku ZF priču objavljenu na blogu
B.O.R.G., Blogerska organizacija raspisanih građana i SFera, Društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba, organiziraju natječaj za kratku znanstvenofantastičnu priču objavljenu na blogu.
Natječaj se pokreće s ciljem popularizacije bloga kao medija za pisanje i žanra znanstvene fantastike u cjelini.
Uzet će se u obzir samo one priče objavljene na blogu autora. Jedan autor može prijaviti najviše tri priče.
Priče moraju biti u žanru znanstvene fantastike. Pod znanstvenom fantastikom se smatra književnost smještena ili u znanstveno moguću budućnost, ili u svemir različit od našega, ali koji s našim dijeli temeljne znanstvene postavke, pri čemu je element različitosti ključan za priču.
Linkove na priče treba poslati e-mailom, zajedno s punim imenom i prezimenom autora, na adresu: ire(a)sfera.hr. Popis linkova moći će se naći na SFeraKon 2006 Blogu i na stranicama B.O.R.G.-a, te će za priče biti moguće glasati.
Najbolje priče prema ocjenama žirija i publike bit će objavljene u zbirci priča, čije će se predstavljanje održati na Danima znanstvene fantastike - SFeraKonu, od 21. do 23. travnja 2006. godine u Zagrebu.
Natječaj je otvoren do 1. ožujka 2006. godine.
linkovi:
B.O.R.G.:
http://borg.cromma.com/
SFerakon 2006 Blog:
http://sferakon.blog.hr/
Za sada je stiglo jedanaest priča.
_____________________________________________
Nagrade NOSF-a
Nagrade NOSF-a su nagrade publike koje će se dodijeliti u sljedećim kategorijama:
1. za najbolju domaću SF priču objavljenu u protekloj godini
2. za najbolju domaću web stranicu SF tematike
3. za najbolji domaći SF fanzin
4. za najbolju domaću recenziju SF knjige
5. za najbolju domaću recenziju SF filma
6. za domaću SF nebulozu godine
Prve nagrade NOSF-a bit će dodijeljene na SFeraKonu 2006. godine za godinu 2005. Glasanje će se odvijati na forumu NOSF-a.
Cilj nagrada NOSF-a je poticanje domaće produkcije te angažiranosti hrvatskih ljubitelja SF-a, kao i promidžba domaćeg SF-a.
Prvi korak u ovom pothvatu su nominacije koje se odvijaju na forumu NOSF-a (http://nosf.net/phpbb2/viewtopic.php?t=887) do veljače 2006.
_____________________________________________
NOSF Newsletter
predbilježba: http://nosf.net/mailman/listinfo/nosf-lista_nosf.net
_____________________________________________
U siječnju 2006. bit će godinu dana kako NOSF Newsletter izlazi. Preko 60 ljudi ga svaki mjesec redovito čita i iščekuje. U svakom se broju nalaze najzanimljivije vijesti iz Hrvatske i svijeta vezane uza SF, poseban tematski prilog, izvještaji o aktualnim događanjima u hrvatskom fandomu, kao i brdo linkova u svijeta SF-a.
_____________________________________________
Održan CRŠ
Između 9. i 11. prosinca u prostorima Studentskog centra u zagrebu održan je Crtani romani šou, tj. već tradicionalni međunarodni festival stripa. Program je bio bogat, a spomenimo kako je 9. prosinca goste CRŠ-a uveselio i nastup vinkovačke grupe Septica. Pohvale organizatorima, a osobito Tihomiru Tikulinu Tici.
_____________________________________________
Umro Robert Sheckley
Veliki američki pisac znanstvene fantastike Robert Sheckley umro je 9. prosinca ove godine u 77. godini. Prevođen na niz jezika, osobito je popularan bio u Europi, odnosno nekadašnjim socijalističkim zemljama.
_____________________________________________
Izišla "Futura"
Početkom prosinca na kioscima se pojavila "Futura" broj 126. Neslužbeno saznajemo kako je idući broj u pripremi već za siječanj. Znači li to da bi jedini hrvatski profesionalni časopis počeo redovito - ili barem redovitije - izlaziti!?



Post je objavljen 07.11.2006. u 12:30 sati.