Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Opet ja na HRT-u!!! (vol. 8)



Moja suradnja u emisiji 'Bibliovizor' trećeg programa Hrvatskog radija se nastavlja. Tako će 18.11. biti objavljene čak dvije moje kritike. Evo najave:



HRVATSKI RADIO, TREĆI PROGRAM
EMISIJA: BIBLIOVIZOR
AUTORI: DARIJA ŽILIĆ, BOŽIDAR ALAJBEGOVIĆ, CVJETKO MILANJA
TEMA: NOVOSTI IZ DOMAĆE PRODUKCIJE: POEZIJA, PROZA, ESEJISTIKA
UREDNIK: GORDANA CRNKOVIĆ
ZA: 18.11. 2006.
OD: 16 SATI

Metafora «Spojena lica» ocrtava bliskost, koja ipak donosi i viku, preklinjanje i ljutnju, piše Darija Žilić u povodu nove pjesničke zbirke Sibile Petlevski. Pjesnička knjiga «Spojena lica» objavljena je u izdanju Hrvatskog društva pisaca i Durieuxa.
Ludistički rugalački senzibilitet Davora Slamniga ne poznaje nedodirljive teme, pokazuje Božidar Alajbegović na primjeru autorove zbirke priča «Krumpirova rodbina» koja je objavljena u izdanju kuće Sysprint.
Roman «Vikend u Krapini» Suzane Abspoel Đođo tematizira svakodnevicu nekoliko prijateljica zahvaćenu ratnim vihorom i uspješno se odmiče od tipične chick-lit limunade, tvrdi Božidar Alajbegović. Roman «Vikend u Krapini» objavljen je u izdanju Matice hrvatske iz Osijeka.
Cvjetko Milanja prikazuje treću knjigu iz ostavštine Bore Pavlovića pod naslovom «Ljepota riječi». Radi se o knjizi eseja koju je priredio Josip Pandurić, a objavila kuća Disput.

Uredila Gordana Crnković







Post je objavljen 16.11.2006. u 07:57 sati.