Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kickboxing333

Marketing

Kickboksači boksaju


Završilo je Hrvatsko boksačko prvenstvo za seniore koje se je održavalo u Vukovaru od 2. do 5. studenog 2006. Na tom prvenstvu sudjelovali su i pojedini kickboksači i s njihovim rezultatima svakako možemo biti zadovoljni.

Na prvenstvu su sudjelovali sljedeći članovi:

Boksački odnosno kickboxing klub "Pit Bull" iz Splita
-69 kg - Renato Gogošević
-69 kg - Vinko Đirlić
-75 kg - Marko Benzon
-91 kg - Luka Kalmeta
+91 kg - Marko Tomasović
+91 kg - Damir Tovarović

Kickboxing klub "Bura" iz Kostrene
-69 kg - Edvin Kujević (boksa za BK "Rijeka")
-75 kg - Mirzet Barjektarević (boksa za BK "Pula")

Kickboxing klub "Mislav" iz Podstrane
-75 kg - Snjin Pol Vrgoč (boksa za BK "Pula")

Na kraju u finalu su se našli Sanjin Pol Vrgoč i Mirzet Barjektarević te Marko Tomasović i Damir Tovarović i to u međusobnim borbama (šteta!). Novim državnim prvacima postali su Sanjin Pol Vrgoč (iz Pule) i Marko Tomasović (iz Splita). Čestitam.

Ali, ne bi bilo sve tako jednostavno da nema redikula i u kickboxingu, ali i u boksu - zna se: Luka Kalmeta. Nezadovoljan odlukom suca o diskvalifikaciji, kao što je ranije obećao - prevrnuo je neke stolove, bučno se bunio, prijetio, na svoj način tražio pravdu i jedva su ga smirili dečki iz kluba. Evo što kaže riječki Novi List. Sve u svemu redikul Luka svugdje je redikul. Samo ga negdje znaju smiriti, a negdje baš i ne, pa polete stolovi.

Ono što je zanimljivo, pročitavši ovaj članak u riječkim novinama, odlučio sam potražiti malo više informacija iz drugih izvora informiranja - drugih novina, portala, internet stranica. O incidentu ništa nisam našao, ali što me je još više začudilo - o boksu i njihovom državnom prvenstvu - gotovo pa i ništa. Sportske su izvještavale u svom minimalističkom stilu, Večernji, Jutarnji, Vjesnik, Glas Istre pa čak i Slobodna Dalmacija - ništa ili gotovo pa ništa. O televiziji da i ne pričam. Jedino je Novi List malo šire pisao zbog Šivolije. I onda si mislim - pa nismo mi iz kickboxinga najgori. Eto kako čak i boks kao olimpijski sport prolazi u informativnom svijetu.




Post je objavljen 06.11.2006. u 23:22 sati.