Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hatepogodak

Marketing

Tražilice budućnosti

Poštovani publikum, vrijeme je za još jedno otkriće iz neistraženih područja Interneta. Vrijeme za mali pogled u budućnost traženja putem Interneta.

Znanstveni intro:

Tražilica Google probila se svojim tada jedinstvenim konceptom koji je obuhvaćao minimalistički dizajn. Dizajn koji su kasnije prihvatile kao standard brojne tražilice. Google nije davao značajno bolje rezultate (što će sada bar jedan čitatelj osporiti) nego primjerice Yahoo (za kojeg će barem jedan čitatelj reći da je katalog, a ne tražilica) ili drugi pretraživači. Osnovni sastojak njihove popularnosti bio je upravo minimalistički dizajn. Razlog: govorimo o eri dial-up Interneta gdje svaki banner, frame, slika ili bilo kakav element na stranici uzrokuje čekanje. Google je bi najčešći izbor upravo zbog toga što je čekanje da su učita Google.com trajalo jednako dugo kao i blank stanica.

Danas kada smo debelo zagazili u eru broadband Interneta takav minimalistički dizajn je potpuno nebitan. Štoviše na donjem linku pronaći ćete budućnost Interneta - tražilicu za novo doba.

http://www.msdewey.com/


Napomena: ako nemate ADSL internet tu nemate što tražiti (osim frustracija)

Dakle Ms. Dewey Vas je spremna lijepo pozdraviti, nasmijati novom forom i dati Vam ono što tražite sve u jednom. Search rezultati nisu pretjerano opširni, ali mislim da nikome i ne treba 433 820 rezultata za neku pretragu kada ionako gledate u pravilu samo prvih 10.

Tako ako npr. upišete aboogy (ime diljem svijeta poznatog hrvatskog bookmark managera napravljenog od strane blogera ZekotaZnaota)

i odmah se stvori novi prozor sa rezultatima. Inače morate upisati aboogy sa malim početnim slovom jer je izgleda tražilica još u razvojnoj fazi, ali vidi se potencijal ideje.

Zamislite samo odabir da li želite plavušu, crnku, brinetu, malo nižu ili višu, zanosnu vamp ženu ili curu iz susjedstva, nekog super frajera ili Hatepogotka, pa da li vam paše gradska pozadina ili možda neki prirodni motivi... Pa kada se još proširi broj fraza koje osoba izgovara, kada se uvede mogućnost vica dana kao pozdrava, mogućnosti da Ms. Dewey ne prica gluposti dok ništa ne tražiš i slično mislim da će se puno ljudi prebaciti na novi koncept traženja.

U svakom slučaju povirite i možda Vam se svidi. A sve cure zainteresirane za sudjelovanju na izradi prve takve hrvatske tražilice mogu se slobodno javiti na mejl lijevo.

U svakom slučaju bolje je popularizirati tražilicu lijepim licima i duhovitim komentarima nego nalijepiti nekom maturantu reklamu na čelo.

Post je objavljen 06.11.2006. u 19:03 sati.