Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

PODRAVSKI ZBORNIK Ekskluzivno objavljena studija o konačnoj trasi Podravske magistrale

Za podravski autoput 23 milijuna po kilometru
Autor:Hrvoje Šlabek
Prikaz građevno-tehničke studije o novoj trasi buduće Podravske magistrale, o dijelu koji prolazi Koprivničko-križevačkom županijom, objavljen je ekskluzivno u jučer promoviranom Podravskom zborniku. Studiju je po narudžbi Hrvatskih cesta od 2001. izrađivao zagrebački Inženjersko-projektni zavod, a dovršena je lani.
pitomačafoto:Večernji list
Četiri traka
Mladen Matica iz županijskoga Zavoda za prostorno uređenje, autor teksta o studiji, kazao je kako 80-ak kilometara određene trase prolazi kroz županiju od Cvetkovca do Staroga Gradeca. Zamišljena je četvorotračna cesta, ali u prvoj bi se fazi gradila samo dva traka.
Procijenjena je cijena 23 milijuna kuna po kilometru, što znači da bi županijska dionica Podravske magistrale stajala oko 1,800.000 kuna.
Iz objavljenih karata vidi se kako bi konačna trasa budućeg autoputa kroz Podravinu išla oko kilometar sjeverno od Cvetkovca i Subotice Podravske i izbila između Pustakovca i Koprivničkoga Ivanca pa na 2,5 kilometra sjeveroistočno zaobišla Koprivnicu.
Potom bi došla sasvim nadomak Koprivničkih Bregi, na oko četiri kilometra od stare Podravske magistrale, krenula put Delova i prolazila oko dva kilometra sjevernije od Virja i Đurđevca do Kalinovca i Kloštra Podravskoga te se spustila južnije od Pitomače, oko dva kilometra južnije od sadašnje magistrale.

Tisuće vozila na dan
- Nakon građevinsko-tehničke, potrebne su još studija o isplativosti i o utjecaju ceste na okoliš - kazao je M. Matica, koji nije govorio o rokovima izrade, niti o mogućem roku početka gradnje nove Podravske magistrale.
Prema mjerenjima prometa učinjenima 2002. godine u sklopu izrade studije, Podravskom magistralom na dan, ovisno o dionici, prolazi između 5000 te 7500 tisuća vozila, a predviđa se da će se za nekoliko godina prijeći granica od 10.000 vozila na dan.
Večernji list

Post je objavljen 06.11.2006. u 19:26 sati.