Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometodmalihnogu

Marketing

Šest razloga zašto je Kuže morao ostati trener Dinama!!

Image Hosted by ImageShack.us Danas je objavljeno da Josip Kuže više nije trener Dinama. Donosimo Vam nekoliko razloga zašto je Kuže morao ostati na klupi Dinama ili zašto nije trebao biti smijenjen.

1.) Nerealna očekivanja u hrvatskom nogometu

Godinama hrvatski klubovi imaju nerealne ciljeve i uprave klubova u slučaju nerealizacije cilja odmah rade smjenu trenera, iako su njihove pogreške češće kobnije za rezultatske neuspjehe. Kužeu se najviše prigovaralo zbog ispadanja od Auxerrea, kluba koji je realno bolji od hrvatskog prvaka. Da li bi bilo rezultatski bolje da uprava za sitniš nije prodala Danijela Pranjića, koji je igrao na najproblematičnijem mjestu u momčadi, te Ivana Bošnjaka - najboljeg strijelca HNL-a u prošloj sezoni? Svaki krivi potez Mamića i Barišića budućnost je kaznila, jer ne možeš prodavati najbolje igrače i nadati se koraku prema naprijed. Ono što mogu zahvaliti Kužeu je da nisu napravili korak unatrag.


2.) Degutantan pritisak medija

Bolesni umovi, želja na profitom, neznanje nogometa, neshvaćanje igre i plaćeni tekstovi samo su neki od razloga zašto novinari rade takav pritisak na hrvatske trenere. Primjera ima na stotine i Kuže nije ni prvi ni zadnji koji će biti smijenjen zbog pritiska novinara. Ipak, interesantno je da su najveći pritisak na Kužea radili novinari Večernjeg lista, jednog od sponzora kluba. Slučajno?

3.) Napredak u igri

Kuže je momčad preuzeo nakon najgore sezone u povijesti Dinama i nakon igranja u Ligi za ostanak, modri su poslije tri godine osvojili naslov prvaka. Slab hrvatski koeficjent oteo je Dinamu status nositelja u Kupu UEFA, pa je Dinamo dobio teškog protivnika Auxerre i ispao. Ipak, kroz to razdoblje Kuže je podigao igru momčadi i pojedinaca, pa su reprezentativne pozive dobili Ćorluka, Modrić i Da Silva, koji su svojom dobrom igrom izborili mjesto u prvih 11 Hrvatske. Trenutačno, Dinamo je prvoplasirana momčad HNL-a i to nakon što je prošao gostovanje u Splitu. Puno utakmica ključnih igrača sigurno su nagomilali umor, pa je stigao i poraz u Šibeniku, koji je bio koban za Kužea. Jedan poraz u 13. kola.

4.) Podrška igrača i navijača

Možda i ključni razlog smjene bila je podrška navijača trener Kužeu i u isto vrijeme vrijeđanje Zdravka Mamića zbog koketiranja sa Štimcem. Dinamov cowboy je zamjerio Kužeu pozdravljanje navijača i njegove konstantne pohvale maksimirskom sjeveru. Iako novinari Večernjeg lista u 'plaćenom oglasu' tvrde drugačije, Ćorluka kaže da je svlačionica jednostavno obožavala Kužea:
"Svlačionica obožava Josipa Kužea! On je za sve nas odličan trener, o njemu mogu kazati sve najbolje. Što se tiče Uprave, nisam ja tu za komentiranje.",
dok Modrić tvrdi: "Zadovoljan sam gospodinom Kužeom, odlično se radi na treninzima, studiozan je, pridaje veliku pozornost igri, zaključujem da je odličan trener. Sve najbolje o njemu."

5.) Tko će otići ako Hajduk bude prvak - Mamić & Barišić ili novi trener?

Ovo je pitanje važno! Zna li se tko će biti krivac u slučaju rezultatskog uspjeha Dinama? Novi trener će doći u svlačionici u kojoj će svaki dan moliti Boga da mu se ne ozljedi Da Silva, jer klub sa europskim ambicijama nema napadača koji bi ga mogao zamijeniti. Hajduk je napredovao pod Vulićem i u Dinamu moraju znati da je Hajdukov trener čovjek koji zna kako se osvajaju naslovi prvaka. Inače, Dinamo i dalje vode ljudi koji su trebali otići prije dvije godine samo da drže do svoje riječi. Tada je Barišić obećao da će napustiti klub ako Dinamo 2004/05. ne prezimi u Europi. Naravno, to kasnije nikada nije komentirao.

6.) Bodovna statistika

I statistika je na strani Kužea. U prošloj, pobjedničkoj sezoni njegova momčad je osvajala u prosjeku 2.375 bodova po utakmici, a u ovoj 'otkaz-sezoni' je njegov dosadašnji prosjek nakon 13. kola još bolji 2.46 bodova po utakmici.

preuzeto sa nogometni magazin!!

Post je objavljen 06.11.2006. u 17:09 sati.