Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Josip Đakić optužio Željka Peceka za utaju vlasništva u Štedno-kreditnoj zadruzi „Škrinjica“, te suvlasništva u tvrtki „Podravina programat“

Nakon što su prošli tjedan dužnosnici HSS-a, SDP-a i HNS-a optužili vladajući HDZ da je zbog dodjeljivanja koncesije za javni prijevoz putnika na području grada Virovitice tvrtki Euromarket došlo do sukoba interesa, jer je vlasnik Euromarketa, Željko Iharoš, ujedno i direktor gradskog komunalnog poduzeća Flora Vtc., danas je svoju priču javnosti iznijela i optužena strana, virovitički HDZ. Čelnici županijskog HDZ-a na čelu s predsjednikom Županijskog odbora Josipom Đakićem, odbacili su sve optužbe koje su proteklih dana stizale od strane predsjednika Županijske organizacije HSS-a Željka Peceka te njegovog koalicijskog partnera SDP-a.
Sukob interesa je definiran zakonom i obuhvaća državne dužnosnike, gradonačelnike, načelnike… i po tome se ne vidi gdje bi Željko Iharoš bio u sukobu interesa, rekao je predsjednik Županijskog odbora HDZ-a, Josip Đakić definirajući novinarima pravilo o sukobu interesa.
Kada je riječ o povezivanju adresa sjedišta tvrtke Euromarket i virovitičkog HDZ-a Đakić je nazvao smiješnim, jer tada bi prema njegovim riječima mogli poistovjetiti i Hrvatsku gospodarsku komoru, Županijsku komoru Virovitica i Prekršajni sud, da su u vlasništvu Grada Virovitice jer se nalaze u istim prostorima kao i Štedno-kreditna stambena zadruga koja se nalazi na katu SDP-a da je u vlasništvu SDP-a. Takve objede na račun Željka Iharoša, Đakić je nazvao besmislenima jer je tvrtka Euromarket svoj prostor na katu kojeg dijeli s HDZ-om kupila od privatne tvrtke. Natječaj koji je proveo Grad Virovitica bio je dostupan svima u Republici Hrvatskoj te je bio u skladu sa svim zakonskim odredbama.
Đakić se osvrnuo i na optužbe pitomačkog HSS-a koji ga je prozvao da je nedavno, mimo volje lokalnog HDZ-a otvorio nepoželjni trgovački centar Plodine u Pitomači. Prozvani Đakić je kazao kako lokalni HDZ u Pitomači apsolutno pozdravlja i podržava svaku gospodarsku aktivnost koja potiče razvoj svake općine i grada, te donosi nova radna mjesta, pa tako i Plodine u Pitomači.
- S ponosom sam otvorio taj moderni objekt u kojemu je zaposleno 42 mladih ljudi koji su u ovom poduzeću našli svoju egzistenciju. Isto tako poduzetnicima koji omogućavaju nova radna mjesta uvijek ćemo zdušno pomoći u sklopu svojih mogućnosti. U nizu propuštenih godina ovo je prvo ozbiljno zapošljavanje na području općine Pitomača, al ne i zadnje! Ako se uzme u obzir da će izbori u Pitomači donijeti kompetentne osobe koje će služiti narodu i općini Pitomača te svoje znanje i trud usmjeriti prema gospodarskom oporavku – rekao je Đakić te nastavio.
HSS nikada nije bio uteg ni prepreka HDZ-u u zajedništvu i određivanju. Prepreka i uteg su pojedinci u toj stranci koji stavljaju omču oko vrata gomilajući basnoslovni kapital sebi i svojoj rodbini što bi trebao biti predmet stvarnog dovođenja djelatnika Ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminala. Rekao je Đakić koji je svoje navode, te činjenice o utaji vlasništva Željka Peceka u Štedno-kreditnoj zadruzi „Škrinjica“ potkrijepio izvodom iz sudskog registra te prijavi imovinske kartice u kojoj nisu naznačeni ulozi njegove supruge, djece ali i Željka Peceka. Đakić je optužio Peceka da nije prijavio ni suvlasništvo u poduzeću „Podravina programat“ čime je Pecek došao u sukob interesa.
Đakić nije „dužan“ ostao ni SDP-u, koji je na subotnjoj tiskovnoj konferenciji, uz nazočnost koordinatora SDP-a za IV. izbornu jedinicu Zorana Milanovića, prozvao vrh lokalnog HDZ-a za gospodarski krah Virovitičko-podravske županije.Predsjednik županijskog HDZ-a u vezi Milanovića je rekao: „kako je ponovno s neba pao spasitelj Virovitičko-podravske županije“ koji je jedva znao doći do Virovitičko-podravske županije i Pitomače te počeo širiti ne istine o Županiji i gradu Virovitici.
- Prije nego što je došao u Viroviticu, Milanović je morao znati da je njegova vlast u Virovitici pala zbog nesposobnosti, mita i korupcije na čelu s njihovim gradonačelnikom Deskarom. A i da bolje pozna stvar, znao bi da sadašnja županijska predsjednica SDP-a, gospođa Čavlović je osoba bez morala koja je zaposlena u Poreznoj upravi u kojoj joj je zaposlen suprug, sestra i kuma. Zar to nije nepotizam? Pitao se Josip Đakić koji zaključio svoje izlaganje obećanjem da će na svaku laž odgovoriti višestruko i istinito.
tekst:A.Jurkin
fotografija: I.Šemper

ViroviticaOnline


Post je objavljen 06.11.2006. u 16:29 sati.