Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cibonazg

Marketing

McLinton nastavlja uspješno, Cibona preokrenula rezultat u Domžalama

Darren McLinton, razigravač Širokog, i dalje nastavlja sa dobrim partijama. Nakon što je u prošlome kolu Splitu ubacio 15 poena, uz pet asistencija i četiri ukradene lopte, u ovome kolu je vodećem FMP-u utrpao 16 koševa, uz pet asistencija. Izgleda da se dobro prilagodio u momčad Širokog, i da je napokon stranac koji je pojačao momčad, jer prošle godine je bila puna polovnih stranaca, koji se nisu dugo zadržavali u klubu. Nakon tri odigrane utakmice, Darren McLinton, bilježi prosječnu valorizaciju od 16,3 i prosjek od 12 poena.

Još ću spomenuti da je Aleksej Nešović u zadnjem kolu, u kojemu je njegov Zagreb izgubio od Partizana, postigao 12 poena uz valorizaciju 14, te sada ima prosjek od 8.9 poena, i 7.6 valorizaciju.

A Cibona je upravo sada pobijedila Helios rezultatom 70:76. Igralo se u Domžalama, i u teškoj utakmici, u kojoj je domaćin imao inicijativu tokom cijelog susreta, Cibona je na kraju ipak uspjela slaviti zahvaljujući boljoj pribranosti, i odlučnosti Rozića, te Wrighta i McCullougha. Cibona je gubila tokom zadnje četvrtine, sve dok rezultat je preokrenula Rozićeva trica za 65:67 u Ciboninu korist. U idućem napadu Rozić pogađa bacanja. Njegovo polaganje nakon poena Heliosa održavaju Cibonino vodstvno i tada je 66:71. Na kraju je Helios ipak došao k sebi i krenuo prema izjednačenju, ali Dončić je pogodio samo jedno od dva slobodna bacanja koja su mogla Heliosu donjeti izjednačenje. Nakon toga, Wright polaže za 70:73, a pola minuta kasnije Ciboninu pobjedu potvrđuju McCullough sa dva, i Wright sa jednim slobodnim bacanjem. Kod Cibone je najbolji bio Brindley Wright sa 22 poena, devet skokova i sveukupnom valorizacijom od 28, a pratili su ga McCullough sa 13 poena, Kus sa 12, i Rozić sa 10, s tim da su Rozićevi poeni sjeli u odlučujućim trenucima. Detaljniju statistiku pogledajte ovdje.

Post je objavljen 05.11.2006. u 20:30 sati.