Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/osmasib

Marketing

tamburašice

Poznate školske tamburašice Danijela Perić (zvana Dany) i Dolores Rodić ( zvana doda-roda) su prave «vunderkindice».
Dolores je kao dijete uvijek pjevala i obožavala je tamburice jer su ju podsjećale na velike kuhače kojima su bake pravile pekmez. A u glazbu se istinski zaljubila kad je počela svirati tamburice .
Danijela je kao klinka osnovala gripu «dimm» koju je vodila sa svojim bratičnama ali zbog nepremostivih razmirica grupa se raspala, što ju je potaklo da razmisli kakvom se vrstom glazbe želi baviti. Prilika se ukazala kada je limeni orkestar «DVD Donja Zelina» organizirala tečaj limenih instrumenata. Danijela je svirala trubu.
Dolores je u petom razredu krenula na tamburice koje su je očarale svojim zvonkim zvukom. Kada je čula Danijelu kako svira trubu shvatila je da je truba baš i ne voli i predložila joj tamburice. Danijeli se ta ideja nije previše sviđala, no kada je doznala da tamburice vodi novi, mladi, zgodni profesor prihvatila je ideju.
Ubrzo su stekle zvanje najboljih školskih tamburašica, spretno i poletno su konkurirale na natjecanjima. Uz sve te obaveze nisu zaboravile svoje prijatelje i uvijek su pomagale, s osmjehom na licu , u razrednim akcijama i svojim prisutstvom uveličavale su školske izlete i druženja.
I dan danas one sviraju zajedno, svakim danom stvaraju nove melodije, za njih je svaka melodija novi život, novo uzbuđenje,… a sve zahvale upućuju svojoj vjernoj prijateljici Luciji Puhelek, koja ih je pratila u dobru i zlu i koju nikada neće moći zaboraviti.




Obecala sam da cu ovo objaviti ali nisam mogla naci sastavak u kompu.........





Post je objavljen 04.11.2006. u 22:39 sati.