Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Pitomača dobiva povjerenika

Na zahtjev Središnjeg državnog ureda za upravu u Zagrebu Darko Kološ, predsjednik Općinskog vijeća Pitomače pismeno je izvijestio ured da zbog nedovoljne nazočnosti vijećnika u mjesecu listopadu nisu održane dvije zakazane sjednice Općinskog vijeća, što je slijedom činjenice da se vijeće nije uspjelo sastati u posljednja tri mjeseca niti jednom, ostvaren zakonski uvjet da Vlada RH idućeg tjedna na svojoj sjednici imenuje svog povjerenika za Općinu Pitomača. Za sada se ne zna tko će to biti, ali je očito da će Pitomačani ubrzo na izvanredne lokalne izbore zbog kojih će puno započetih poslova, na štetu građana, biti prekinuto do proljeća.
U ŽO HSS-a za nastalo stanje prozivaju HDZ, smatrajući da je ta stranka sline krize proizvela i u drugim sredinama.
- Ucjene, prijetnje, pritisci, korupcija… to se događalo, a čudi me što nadležni organi oko svega nisu ništa poduzeli. Ne vidim zbog čega bi ljudi koji su u strankama 10 i 15 godina mijenjali preko noći političke opcije – kaže Željko Pecek, predsjednik ŽO HSS-a, najavljujući da će HSS u Pitomači ponovo biti stranka s najvećim brojem vijećnika.
U HDZ-u pak tvrde da njihova stranka na ovim prostorima nikada nije ni pokušavala kupovati vijećnike niti je to činila.
- Nije tu bilo nikakvih ucjena ni kupovanja, jer se radi o nezadovoljstvu višegodišnjim neradom općinske vlasti koja, do otvaranja trgovačkog centra Plodine, nije otvorila niti jedno radno mjesto. Nakon što su dva SDP-ova vijećnika podnijela ostavke, nezadovoljni radom općinske vlasti, u Općinskom vijeću ne sudjeluju ni vijećnici HDZ-a i HSLS-a. Pred birače ćemo izaći s programima i ostvariti pobjedu kao i u Virovitici – kaže Josip Đakić, predsjednik ŽO HDZ-a.
tekst:Dragutin Šantoši
Večernji list

Post je objavljen 04.11.2006. u 18:07 sati.