Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/poucneprice

Marketing

Čvrsta vjera i sumnja

opis slikePriča se da su u doba Musa a.s. živjela dvojica Israelićana od kojih je jedan bio među najpobožnijim ljudima toga vremena, a drugi je opet bio veliki griješnik.
Kada je taj pobožni čovjek umro Musau je objavljeno da je on u Džehennemu, a kada je umro taj griješnik Musau je rečeno da je taj čovjek u Džennetu.
Pošto ga je to veoma začudilo Musa ode ženi onog pobožnog i upita je o njenom umrlom mužu. Žena mu odgovori: - Bio je veoma pobožan i dobar!?
Musa je ponovo upita: - A da li si još nešto posebno primijetila kod njega?
Žena odgovori: - Često bi govorio: "Blago nama ako ovo što Musa propovijeda i što mi slijedimo bude istina'?!"
Onda Musa ode ženi onog umrlog griješnika i upita je o njenom mužu, a ona reče: - Bio je veoma veliki griješnik i loš čovjek!
Musa i nju upita da li je njen muž imao nešto posebno kod sebe, a žena odgovori: - Moj muž bi često govorio: "Nema drugog boga osim Allaha i hvala Allahu što nam je poslao Musa'a a.s.!"
Onda Musau bude jasno da je Uzvišeni Allah onog pobožnog čovjeka kaznio Džehennemom zbog njegove sumnje u Allahovo postojanje i istinitost Musaovog poslanstva, a da je onog griješnika nagradio Džennetom zbog njegove ubijeđenosti da Allah postoji i da je sve istina što Musa a.s. propovijeda ljudima.


Post je objavljen 11.11.2006. u 17:20 sati.