Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/hatepogodak

Marketing

Gmail i neograničeni broj e-mail adresa

Gmail ima interesantnu funkcionalnost koja omogućava da se iza Gmail adrese doda znak plus (+), a da e-mail i dalje stigne u vaš inbox. To nazivaju “plus adresiranjem”, a u biti vam to daje neograničeni broj e-mail adresa.

Kako radi? Recimo da je vaša adresa hatepogodak@gmail.com i želite automatski označiti sve poslovne e-mailove. Dodajte znak plus kako bi e-mail izgledao hatepogodak+posao@gmail.com i postavite filter da ih označi kao “posao” (za filtere idite u Settings>Filters i stvorite filter za sve e-mailove adresirane sa hatepogodak+posao@gmail.com ).

Ovim trikom možete saznati i tko vas spama. Koristite plus adresiranje u svakom online formularu i svakoj stranici gdje se registrirate dodajte drugačiju plus adresu.

Npr. Možete koristiti

hatepogodak+vecernji@gmail.com za vecernji-list.hr
hatepogodak+blog@gmail.com za blog.hr
i sl.

Tako kasnije možete pratiti koja web stranica je poslala vaš e-mail spamerima i automatski slati takve e-mailove u smeće.

Ukoliko ste prijavljeni na više newslettera ili mailing lista možete automatski slati takve mejlove u arhivu umjesto u da završe u inboxu.

Tako možete za neku mailing listu stvoriti adresu hatepogodak+mailinglista1@gmail.com i dodijeliti joj filter koji ce takve poruke automatski arhivirati tako da ih možete pogledati kada uhvatite malo vremena.


Post je objavljen 02.11.2006. u 20:52 sati.