Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chiquita

Marketing

Long time no see(read)

Kako stvarno duugo nisam ništa pisala, a vremena ni inspiracije za nešto mudro nemam...samo ću prebacit neke (meni) znimljivosti koje sam našla na netu.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Feniks je po egipatskoj mitologiji sveto mitološko biće koje je u obliku vatrene ptice.
Govori se da živi 500, 1461 ili 12594 godina (ovisi o izvoru), feniks je muška ptica crveno-zlatne boje. Nakon kraja životnog kruga feniks izgori, a iz pepela nastane mladi feniks. Mladi feniks pepeo pretvori u jaje i šalje ga u grad Heliopolis (grčki Grad sunca) u Egiptu. Govori se da se izliječi kad je ozljeđen, a to dokazuje njegovu besmrtnost - simbol vatre.
Još jedna osobina mu je da pomoću suza može izlječiti bilo kakvu ranu.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kentauri (grč. š­˝Ä±ĹÁżą) bića su iz grčke mitologije. Kentaur je polukonj i polučovjek koji šeće šumama i voli samoću. Često ih prikazuju kao raskalašena i nagla bića.Izvrsni su ratnici, a hrane se sirovim mesom. Jedina iznimka je Hiron,inteligentan, civiliziran i ljubazan. Bio je stručnjak za umjetnost, lov i medicinu, a također i proricanje. Bio je otac Okiroje s nimfom Hariklom te je živio na gori Pelion.Hiron je odgajao i poučavao brojne grčke junake i bogove - Asklepija, Aristeja, Ajanta, Tezeja, Ahileja, Jazona i Herakla. Imao je dar kojim je omogućio svojim učenicima da otkriju svoje najveće potencijale.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Pegaz (grčki: Pégasos) bio je u grčkoj mitologiji krilati konj, sin Posejdona u njegovoj ulozi boga konja i Gorgone Meduze.
Prema nekim izvorima Pegaz je iskočio iz Meduzina vrata nakon što joj je Perzej odsjekao glavu, dok je prema drugima nastao iz zemlje na koju je prolivena Meduzina krv.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Jednorog je prema mitologiji, bijeli konj sa rogom na čelu i srebrne krvi. Neuhvatljiv je i jedino mladim nevinim djevojkama dopušta da ga jašu. Vjeruje se da onaj tko ubije to veličantveno biće i pije njegovu krv, bit će zauvijek proklet.

Post je objavljen 02.11.2006. u 19:06 sati.