Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cnn

Marketing

Ratni zločin, veleizdaja ili nešto treće...

Konačno se počelo pričati o odgovornosti onih koji su pokrali Hrvatsku kad je bila najranjivija. Mesić je i javno izrekao svoj sud da su to za njega ratni zločinci. Na tu tvrdnju oglasili su se i pravnici koji su rekli da u definiciju ratnog zločina ne spada pljačka.

Dobro. Ako pljačka Hrvatske nije ratni zločin, onda je sigurno veleizdaja i podrivanje obrambene moći. Koliko mi je poznato za takva djela također ne postoji zastara. Nije uopće bitno hoće li to biti proglašeno ratnim zločinom, veleizdajom ili nekim drugim imenom. Jedino što je bitno je da se lopovi konačno uhvate, a novci, ili barem dio, vrate u Hrvastku.

Eto… i svi se grohotom nasmijaše, a sad se vratimo u stvarnost…

Spašeni komentari:

- Kakav je to predsjednik pravnik kad lupeta takve pravne besmislice?! (45 lines - 02.11.2006. 19:55)

- Pisao sam o tome jučer i jedino kazneno djelo u koje bismo mogli staviti tu pljačku je "povreda ravnopravnosti građana" čl.106 KZ.Međutim saborski zastupnici ne mogu kazneno odgovarati zbog izrečenog za govornicom u saboru ili zbog načina na koji glasuju.Tako da...jebi ga. (silverci - 02.11.2006. 20:21)

- pozdrav, u frci sam sa vremenom i to. al sam da javim da se na mom blogu mogu naci neke stvari o situaciji u oaxaci, mexico. gdje ukratko, stanovnistvo se ovih dana zestoko bori za sebe i svoje. malo solidarnosti sa moje strane, buduci da o tome se naravno, nemoze puno saznati u "medijima". (kktz - 02.11.2006. 21:18)


Post je objavljen 02.11.2006. u 19:16 sati.