Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/grungefreak

Marketing

...Here We Are Now, Entertain Us...

jedva sam se natjerao da napišem novi post, pa eto...neznam zašto mi je toliko trebalo , malo sam se ulijenio, neću reći da sam učio pa nisam stigao post napisat kad svi znaju da serem, jednostavno mi se nije dalo pisat, ali danas sam se napokon natjerao (pošto sam sam doma i nemam pametnijeg posla)!

...nema baš nekih zanimljivosti, osim što je moj već dobro poznat bend Blackout (:D) imao svoj drugi koncert na trgu Vladimira Nazora u Ivaniću povodom Noći Vještica! pozornica je bila super uređena, nekoliko sati prije nastupa se u zraku osjećala neka ugodna atmosfera, kao što vidite u američkim filmovima onu atmosferu i uzbuđenje kad kite gradske trgove i kuće raznim ukrasima za Halloween, tako je taj dan bilo kod nas! mislim da se stvarno Klub Mladih potrudio i odlično dočarao taj neki ugođaj, žao mi je što nisam to slikao, pa bi mogao stavit slike da svi vidite! uglavnom, bilo je svega, lijesova, duhova, vještica, bundeva, šišmiša, ma svega! program je počeo u 17h, ali su bendovi počeli tek svirati oko 20h! prvo su svirali Družba Belog Kita, lokalni bend (svirali su neki jazz, imali su PREsavršenog basista), poslije njih smo svirali mi, pa bend koji ima veliku reputaciju i izvan Ivanića, Bootstock (nastao od benda Break Loose), te poslije njih već poznati lokalni bend Iluzija! naš je nastup bio, bar po meni - loš! neke stvari smo zeznuli, na nekim pjesmama je naš vokal zaboravio tekst pa sam ja morao nadopunjavati, moj kabel od gitare je bio potrgan pa sam ga stalno morao lupati da čujem što sviram i tak...ali očito publika nije baš primjetila ove naše "ispade" pa su svi rekli da smo se super svirali! a dobro, ako je njima bilo dobro, bilo je dobro i nama rolleyes!! bend koji su bili apsolutni favoriti te večeri je bio punk bend Bootstock koji su svojom svirkom oduševili sve prisutne, mada se u publici očekivano skupilo puno pankera! uglavnom, svirali su neke svoje stvari (pjesma Budućnost je prejebena), pa Halloween od Misfitsa koje me oborila sa nogu, pa prerade od Cock Sparrera, Los Fastidiosa i dalje neznam...uglavnom, nastup je bio super! poslije njih je došla Iluzija, koja je svirala samo domaće stvari, tipa Crvena Jabuka, Prljavci, Zabranjeno Pušenje...cijeli koncert je završen oko 24h mi smo se lijepo pokupili domeka!

Set lista:
uvod: EYE OF THE TIGER [theme from ROCKY]
1. HIGHWAY TO HELL [AC/DC]
2. MARINA [AZRA]
3. BE YOURSELF [AUDIOSLAVE]
4. ZASTAVE [PARNI VALJAK]
5. THE PASSANGER [IGGY POP]
6. BREAKING THE LAW [JUDAS PRIEST]
7. IN MY PLACE [COLDPLAY]
8. LIVING AFTER MIDNIGHT [JUDAS PRIEST]
9. ALL OVER THE WORLD [STRANGE FRUIT]



...u ponedjeljak sam skinuo program Cool Edit sa neta, pa smo odlučili da ćemo u utorak i srijedu pokušati snimiti jednu našu stvar koju smo napravili u nedjelju na probi! i tak, nakon što smo se svi našli kod mene doma, preselili smo komp kod buraza u sobu i tamo počeli proces snimanja! prvo smo snimali burazove bubnjeve, za koje smo mislili da će biti najteže snimati, a na kraju je ispalo da smo njih najbrže snimili! poslije njih smo snimali ritam gitaru, pa bas, zatim solo gitaru i onda vokale! ovak, mislim da naš vokal ima prejeben glas, ali on tek dolazi do izražaj kad se taj dečec potpuno opusti, a to se događa samo na probama, tako da smo 2 dana muku mučili sa snimanjem njegovih vokala, koji ni nakon 2 dana nisu ispali kao što smo očekivali, tako da ćemo morati nekad opet snimati! uglavnom, pjesma nam se sviđa, nekak ću ju probat uploadat ćete ju onda (nadam se) moće skinuti sa ovog bloga!
evo nekoliko slika sa snimanja:

ja snimam solo gitaru - http://img182.imageshack.us/img182/6714/pa311752xf9.jpg
ovdje tomas snima ritam gitaru - http://img237.imageshack.us/img237/8865/pa311744au7.jpg
poki snima bas - http://img146.imageshack.us/img146/8613/pa311751ne3.jpg
troha snima vokale - http://img241.imageshack.us/img241/4729/pa311755pd8.jpg
bubnjevi - http://img96.imageshack.us/img96/6740/pa311735lp0.jpg

eto, nadam se da ćemo do kraja godine napraviti još 2-3 stvari pa da možemo snimiti demo!
ovo je bilo jako zanimljivo iskustvo, stvarno smo se zabavili, ali i iznervirali, ali je sve ispalo bolje nego što smo očekivali!!
mislim da je to to za ovaj post, vjerojatno ću ga još nadopuniti tijekom dana, pa eto...uživajte!
pozz

Post je objavljen 02.11.2006. u 11:10 sati.