Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/univerzum

Marketing

C.W.Leadbeater - Nevidljivi pomagači 31. dio


Nebi se smjelo dopustiti da njihovi budalasti nestašluci izazivaju patnju i užas ljudskih bića .
Pokazao sam mu kako da usmjeri svoju volju protiv prirodnog duha i izbaci ga iz forme raspršujući formu određenim naporom volje . Mala je djevojčica bila još uvijek uplašena , ali se zaista oduševila vidjevši kako je neman eksplodirala .

Iz ovog će iskustva vjerojatno sakupiti hrabrost pa će u budućnosti njezin san biti mirniji . Na astralnoj razini postoji velika raznolikost neugodnih misaonih oblika .
a najgori su oni u svezi lažnih i religioznih vjerovanja - raznim demonima i ljutitim božanstvima . Okultisti je dopušteno uništiti takva bića .
Ona zapravo nepostoje , odnosno ne predstavljaju trajno evolutivni život već su samo jednostavne privremene kreature .

Zanimljiv je slučaj o bratu i sestri koji su tjekom svoje mladosti bili privrženi jedan drugom . Nažalost , kasnije se između njih ispriječila lukava žena .
Brat je potpao pod njen utjecaj i malo pomalo ona ga je naučila da sumnja u svoju sestru . Sestra nije vjerovala toj ženi i upozorila je brata.
Upozorenje nije primljeno dobronamjerno i usljedio je ozbiljan raskol . Sljepa zanesenost brata trajala je više od godine dana . Tjekom tog vremena
držao se podalje od sestre . Ona je pak bila teško povrjeđena , ponosna i nesklona praštanju . Postupno je brat otkrio istinski karakter te žene ,
premda dugo vremena u njega još nije mogao povjerovati . Čak i kada mu je bilo nemoguće održati svoju sljepu vjeru još je uvjek bio ljut na sestru
uvjeravajući se da bi mu bez njenog mješanja druga žena ostala vjerna i naklona . Stoga je otuđenje još uvijek bilo prisutno , ali su uzroci ipak isčeznuli .

U ovakvom je slučaju najbolje poslati dva pomagača , jednog bratu a drugog sestri sa zadatkom da u njihovim umovima stvore slike o starim danima kada su se iskreno voljeli . Kada se uspostave takvi tjekovi treba određenim misaonim formama nastaviti tretman . Brat i sestra nisu ništa znali o posredovanju . Nakon nekog vremena jednom i drugom se činilo da stalno naviru sjećanja o sretnim danima i neočekivanim događajima.
Nakon nekog vremena ponos je nestao . Na kraju je brat usljed stalnih sugestija otišao do sestre naišavši na neočekivanu susretljivost , oprost i radost . Odmah je usljedilo pomirenje .
Malo je vjerojatnosti da će ikada ponovno dozvoliti da se između njih ispriječi ikakav tamni oblak .


Post je objavljen 31.10.2006. u 22:11 sati.