Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/iviupragu

Marketing

tulumi po ceski

14.10. subota predvecer, Alessandra sutra seli i moram priznat da sam, iako stretna sto cu ostat sama jer sobe stvarno male, malo i tuzna sto necu imat cimericu. Al eto, kak je tak je, kaj je tu je, sretna sam zbog nje jer se stvarno pati. Ja, naime, nisam znala da u Italiji uopce ne postoje studentski domovi. Studenti tamo rentaju veeelike stanove i zna ih zivjet po 10 u jednom stanu. To isto rade i studenti u Pragu koji su dobili stipendiju preko ERASMUSa (i koje mi CEEPUSovci jako mrzimo) jer imaju duplo vise stipendije od nas.

Predavanja su super. Cak mi se cini da na etnologiji bolje ucim ceski nego na bohemistici jer me tretiraju kao cehinju i nemam privilegije jer sam stranac. Ne daju mi da se izvlacim s recenicama tipa: nisam vas bas razumjela. Vec su mi uvalili referat (na ceskom) M.B. Stulli: Folklor nekad i danas, jer je knjiga na hrvatskom pa nek ja to njima malo izreferiram na ceskom… nista strasno, nekih 8 stranica referata, jel moze koleginje? Ma naravno da moze… (e jesam se uvalila). Onda jos moram pisat i seminar za urbanu etnologiju o nama stipendistima (stazistima). Pa jako zabavne zadace za pismeno izrazavanje za bohemistku (“opis zgrade fakulteta i njezinog okolisa” Mislm, HELOU???) i tako to. :)
Stalno furam neke paralele s nasim faxom i profesorima. I moram priznat da su dosta slicni. To me jako zabavlja.:)

Menza je KATASTROFA!!!! Tu svari funkcioniraju s bonovima. Svaki bon je jedan objed. Onda dodjes u menzu das teti na salteru bon i 30 kc, teta ti da papirc s kojim odes u liniju. Tamo taj papiric das drugoj teti koja ti onda da jedno od 4 ponudjena jela taj dan, zatim uzmes juhu, kolac i topli(!!) caj. Porcije su djecje a menze se (SVE) zatvaraju u 2 tako da nemres jest popodne ili navecer. A ako imas slucajno predavanje u 12 pa ne stignes do 2 u menzu onda rucas u 11 i 15 kao npr, ja cetvrtkom.

Sinoc (u petak) smo bili kod Marka na tulumu. Njegove cimerice su to zamislile kao neki 80’s party pa smo bile zamoljene da se prikladno odjenemo.. i eto nas: meni je latvijka Dace napravila cikcakove na glavi s peglom i dala neku srebrnu traku za kosu, marinelin razvuceni crveni gornji dio trenirke, crna suknja, mrezaste carape, prugaste dokoljenke i moje brazlske tenisice. Toalna Madonna. Dragana je super osisana pa smo joj napravile neku David Bowie frizuricu, utrpala je traperice u dokoljenke, stavila neke ogromne svjetlece nausnice i neki korzetic. Marinala je ponjela neku maminu mini haljinu iz 80ih pa smo joj samo napravile zurku ko onoj zenski iz Austin Powersa. I naravno, sve tri hiper ultra turbo tsunami prenasminkane. A zasto ja sad sve to pisem? Jer smo se dogovorile s Markom da ce nas pokupit na stanici a marko je kasnio pa su nas saljetali sumnjivi tipovi jer su valida mislili da smo… jel… dame noci... a onda smo takve dosle na tulum i zenska nas pita jel se zelimo presvuc u kostime???? Ne, draga, ja se svaki dan ovak oblacim.

Upoznala sam gomilu zanimljivih ljudi odasvuda, druzimo se, studiramo, idemo van. Najvise se druzim sa slovakinjom Veronikom koja zivi sobu do moje i isto nema cimericu… gibam sad… zurba je…


Post je objavljen 31.10.2006. u 22:07 sati.