Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Susret folklora u Kalinovcu

KUD Grgur Karlovčan iz Kalinovca organizirao je 28. X. u 17:00 sati susret folklora KUD-a „Seljačka sloga Ivankovo” iz Ivankova i KUD-a „Otrovanec” iz Otrovanca.
Naše društvo nije nastupalo već je imalo ulogu domaćina. Povod organiziranja ovog susreta bio je uzvratan posjet KUD-a „Seljačka sloga Ivankovo” iz Ivankova, gdje je naš KUD Grgur Karlovčan 2005. godine gostovao prilikom dvodnevnih nastupa na „Vinkovačkim jesenima” u Vinkovcima. KUD „Otrovanec” iz Otrovanca pozvan je, jer do tada još nikad nije gostovao u Kalinovcu, pa mu je to prvi službeni nastup pred kalinovačkom publikom.
Na susretu folklora bio je prisutan i općinski načelnik Darko Sobota sa svojom suprugom Gordanom i Branko Sobota preko odbora za društvene djelatnosti, kulturu i sport; voditelj KUD-a Grgur Karlovčan.
KUD „Otrovanec” iz Otrovanca; KUD „Otrovanec” osnovan je početkom 2005. god. i broji 25 aktivnih članova. Od svog osnivanja pa do danas društvo je bilo jako aktivno i priredilo je za svoje mještane nekoliko priredbi sa pjesmama i plesovima svoga kraja, te igrokazima. Bili su aktivni i kod drugih kulturno umjetničkih društava koji su ih pozvali na susrete sa područja svoje županije, te susjednih županija Bjelovarko-bilogorske i Koprivničko-križevačke, a imali su nastup i u Bizovcu, te kod nekih humanitarnih udruga. Predsjednica KUD-a je Mirjana Gomerčić, voditelj društva Marijan Pavleković.
KUD-a „Seljačka sloga Ivankovo” iz Ivankova; KUD broji 68 aktivnih članova društva, a zasnivan je na amaterskom radu. Društvo je stabilno i ima dosta mladih članova. KUD nastupa po čitavoj Hrvatskoj, u Bosni i Hercegovini i u Mađarskoj. Najpoznatiji su u Vinkovcima na „Vinkovačkim jesenima”, te u BiH gdje su nastupali u mjestu Jelahu iza Doboja gdje su od 15 društava osvojili 3 mjesto. U programu izvode pjesme, plesove, kola iz Slavonije i Baranje. Predsjednik društva je Marijan Katernik, a voditeljica KUD je Evica Kladarić.
Na pitanje sudionica KUD-a dali su dukati pravi ili imitacija, uzvraćen je samo smiješak.
Galerija slika sa susreta KUD-a Otrovanec i KUD-a Seljačka sloga

kalinovac.hr


Post je objavljen 31.10.2006. u 17:17 sati.