Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

05. druženje go-sekcije O.Š. 'Eugena Kumičića' Velika Gorica – 30. 10. 2006.

Danas je ovdje malo iznenađenje. Nije se pojavilo nešto standardnih, ali su došli neki kojih još od prošle školske godine nije bilo. Nije bilo braće Galešić, pa Marka Haluge, Ilije Roka Sivrića, Matije Vukovića i Nike Hipša, ali su došli Andrej, Alan, Matea i Vlatko. Bilo bi zanimljivo da su se našli zajedno na ovom natjecanju. Možda slijedeći puta. Tako se ipak okupilo dvanaestoro, što je već uobičajen broj.
Pogledajmo današnji redoslijed.

1. Andrej Slipac 8.a razred, 6. interna kategorija, 15 bodova i sos 86
2. Tin Jandriš 3.d razred, 2. interna kategorija, 14 bodova i sos 93
3. Mislav Medved 3.d razred, 2. interna kategorija, 12 bodova i sos 81
4. Marko Barišić 3.d razred, 3. interna kategorija, 11 bodova i sos 83
5. Alan Pejak 8.c razred, 3. interna kategorija, 11 bodova i sos 81
6. Vlatko Slipac 4.a razred, 3. interna kategorija, 9 bodova i sos 78
7. Ivo Nedić 3.a razred, 24. kyu, 8 bodova i sos 95
8. Marko Marić-Blekić 3.d razred, 1. interna kategorija, 7 bodova i sos 78
9. Mate Vuković 3.d razred, 1. interna kategorija, 6 bodova i sos 71
10. Tea Dautović 7.a razred, 1. interna kategorija, 4 boda i sos 15
11. Matea Borovec 7.a razred, 25. kyu, 3 boda i sos 59
12. Anica Malić 8.c razred, 1. interna kategorija, 1 bod i sos 29
Nove kategorije:
4. interna kategorija: Marko Barišić i Alan Pejak
3. interna kategorija: Tin Jandriš i Mislav Medved
Današnje nadmetanje obilježila je trka Andreja i Tina za prvo mjesto. Tin je krenuo uvjerljivo sa pet pobjeda, među kojima je i ona protiv Andreja. U završnici turnira Andrej reda pobjede, a Tin je malo posustao, te gubi od Ive, a nerješeno igra s Mislavom. U zadnjem kolu je odlučujući susret za pobjedu na turniru između Andreja i Tina. Prvu, od dvije, dobiva Tin i to je bodovno izjednačenje. Već su svi završili svoje partije, a igrala se još jedino ta odlučujuća partija. Pobjednik u njoj osvaja turnir. Andrej dobiva, izjednačuje i ima bod više na turniru i time je turnirski pobjednik. Njemu je već mjesto među kyu-igračima. Za to je potrebno igrati go na 19x19 ploči na turniru. Očekujemo ga na subotnjim velikogoričkim turnirima. Tin je danas pokazao vještinu koja upućuje na jaču internu kategoriju i on je od sada 3. interna i trebati će osvajati po tri kamenčića za pobjedu.
Mislav je treći. Izgubio je samo od pobjednika Andreja. Nije bio uvjerljiv poput Tina, ali mu je rezultat dovoljan za prelaz u 3. internu.
Napreduju i Marko Barišić i Alan Pejak u 4. internu. Jedanaest osvojenih bodova govore o mogućnosti igre uz nešto teži zadatak koji je sada četri zarobljena kamenčića za pobjedu.
Ivo je imao najteži zadatak, kao 24. kyu, od sedam zarobljenih. Protivnici su mu često prije ostvarivali dovoljno kamenčića, jer su svi trebali manje od njega zarobljavati, a to su bili njegovi porazi. Nije lako biti najjači u ovakovim sistemima igre. Treba se truditi i protiv slabijih.
Matea je došla prvi puta ove školske godine. Pristupila je dosta opušteno, ali ovi novi se ne šale. Od petorice je izgubila, a otišla je dva kola prije kraja s turnira zbog drugih obveza i bila pretposlijednja.
Tea, Matea i Anica nisu odigrale sva kola turnira, a to je utjecalo na njihov nešto slabiji plasman.
Nastavljamo slijedeći ponedjeljak. Sa zanimanjem očekujem nove susrete.
Pripremio i vodio bl. Muradenu - Luzer

Post je objavljen 31.10.2006. u 09:34 sati.