Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dijamantnidvorac

Marketing

Svi sveti i Dušni dan

Na blagdan Svih svetih, kao što riječ govori, slave se Svi sveti. A Dušni dan se ujedno, zove i Spomen svih vjernih mrtvih. Dobro je pomoliti se u te dane za pokojne, pogotovo koji su nam bili dragi i koje smo voljeli. Na ta dva dana, moguće je izmoliti oprost za pokojne, ako se ispovijedi (vrijedi i prije), pričesti, izmoli Oče naš, Zdravo Marija i Slava Ocu i doda neka molitva za papu. Ako ću biti u prilici za to, namijenit ću za jednu curu. Prije par godina, čavrljao sam s frendicom i u šali je pitao, da li zna neku dobru curu za mene. Ona je to shvatila ozbiljno i željela me upoznati sa svojom najboljom prijateljicom. Toliko ju je ishvalila, da sam jedva čekao, da je upoznam. No, ona je nesretnim slučajem umrla i nikada je nisam upoznao. Ime joj je Mirna. Neka Bog da mir Mirninoj duši.


Jedna molitva za duše u čistilištu

O neiscrpivi Izvore istine, kako si se osušio!

O mudri Učitelju, kako si zanijemio!

O Sjaju vječnog svjetla, kako si utrnuo!

O prava Ljubavi, kako je Tvoje lijepo lice postalo iznakaženo!

O previsoko Božanstvo, kako se meni daješ gledati u velikom siromaštvu!

O Ljubavi moga srca, kako je velika Tvoja dobrota!

O vječna Naslado mojega srca, kako su prekomjerne i mnogovrsne bile Tvoje boli!

Moj Gospodine Isuse Kriste, Ti imaš jednu i istu narav s Ocem i Duhom Svetim, smiluj se svim stvorovima, a osobito dušama u čistilištu! Amen!


pet puta – Vjerovanje

jedan put – Zdravo Kraljice,

jedan put - Oče naš, Zdravo Marijo i Slava Ocu na nakanu Sv. Oca

Pokoj vječni...


Nalazi na ploči u jednoj kapeli u Poljskoj. Papa Inocent XI. dao je oprost za petnaest duša iz čistilišta, svaki put kada se ta molitva izmoli. Prvi dio molitve su Marijine riječi, kada je primila u ruke Isusovo tijelo, skinuto s križa.

Dobavljeno iz http://hr.wikisource.org/


Post je objavljen 31.10.2006. u 00:28 sati.