Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/neodredena

Marketing

2 SASTAVKA...

Evo odlučih opet napisat post...
Ovaj post će se sastojati od 2 sastavka.Morala sam na temu MOJ ŽIVOTNI PUT napisat sastavak za hrvatski.I tak s jednim frendom od sestre sam neš pričala...(BOK ALENE wave)
Pokušala ga nagovorit da ga napiše(za mene) pa da ja ne moram razmišljat o tom al nisam uspijela.JBG...ugl.sastavak sam napisala.Zamolila sam ga da ga pročita i da ga ocijeni,
da kaže što misli.Pročitao ga je i reko da je dobar(HVALA ALENE).Te je reko da ide i on napisat na tu temu neki sastavak.I aj dobro....napisao je on njega za nekih 10-15 minuta(više-manje)...ja ga pročitala.I stvarno je dobar.Mislim na sastavak...Pa pošto su sastavci stvarno dobri...odlučila sam ih stavit na blog...pa vi recite šta mislite...I da sam kažem on je predložio da ih stavim na blog.
P.S-nemojte se obazirati na gramatičke greške

PRVI SASTAVAK
U mladosti roditelji donose nase odluke. Oni valjda znaju sta je najbolje za nas. Sada u pubertetu je vrijeme da uzmemo stvari u svoje ruke. Jos smo neiskusni i nesvjesni da bi svaka nasa odluka mogla imati posljedice.
Zivotni put nije neka odluka koja se donosi samo razmisljanjem. On dolazi sam od sebe, stjecajem okolnosti. Prva vazna odluka je izbor srednje skole. To je prvo veliko raskrizje u
nasem zivotu iako se ne cini tako. Upoznaju se novi ljudi, novi stvarni i lazni prijatelji,a stari prijatelji nestaju mada tako ne mora biti. Tako se nesvjesno odredi skupina ljudi s kojom cemo biti iducih godina. I to je pocetak naseg zivotnog puta. On je tezak i trnovitzavojit i mracan. Otvorena cesta je naš put a trebamo izabrati način na koji cemo je prijeci.
Mnoge su opasnosti i svaka odluka ima neku posljedicu, bilo dobru ili losu. Cilje ne smije biti pod svaku cijenu prijeci taj put, nego pomoci drugima da ga prijeđu zajedno s nama. Pravilo je da lagani putovi ne vode nigdje.... Nikada se ne smije zaliti sto nismo odabrali neki drugi put nego treba pokusati skrenuti na njega. Cilj zivotnog puta je proći ga sto zanimljivije.
Mora biti ispunjen.... Uzmi sve sta ti zivot pruza. Covjek je drustveno bice i u nekom djelu zivota nađe se osoba s kojom spojis svoj zivotni put. Zajedno ste jaci. To se zove ljubav. Taj zajednicki put mozda je tezi ali isplati se nekad i žrtvovati, za dobrobit drugih. Ja biram otvorenu cestu na kojoj nikada necu znati sta me ceka.
Kakav si prema zivotu takav ce i on biti prema tebi.....

DRUGI SASTAVAK
Imam 15 godina i nisam baš sigurna u to što želim od života.Imam nešto u svojoj glavi ali mislim da je to samo mašta.Znam samo da želim da mi je taj put dobar.Da mi život u cijelosti prođe dobro.No znam da to nije moguće.Kad tad će se dogoditi nešto što će me možda odvesti na krivi put.Stoga o životnom putu i ciljevima trebam puno razmišljati..Dobro promisliti prije nego što donesem neku odluku jer ta odluka može biti( a i ne mora)kobna za mene ili nekog drugog.Valja početi razmišljati o tom putu, jer to nije mala stvar već jako bitna.Kojim putem krenem tako će mi i biti.Svatko želi samo dobre stvari,no kad razmislim,ja želim nešto naučiti o životu.Želim učiti na vlastitim greškama.
Mislim da je tako najbolje.Tek tada ću znati cijeniti to što imam te razlikovati dobro od lošeg.Kroz život ću upoznati različite karaktere ljudi.S nekima se neću slagati s nekima
hoću.Ljudska osobina koju najviše cijeni je iskrenost.Mislim da je u životu najbolje ne lagati jer se laganjem ne postiže ništa.Samo se zapetljavamo u lažima i kad tad ćemo se opeći.Za neke će biti kasno da to isprave a za neke neće.Nikad se ne zna što na život može donesti.
Znam samo da smo si mi sami krojači svoje sudbine.

Evo...recite šta vi mislite o tom...kako ste doživjeli te sastavke...jeste o tom razmišljali ikada??
Ugl...sam recite...komentirajte...pozdrav svima...wave
A poseban pozdrav Alenu...mah

Post je objavljen 30.10.2006. u 21:23 sati.