Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dknight

Marketing

Život nakon smrti,1. dio

Tko vjeruje u reinakrnacije??
Hinduisti, budisti i pripadnici drugih religija čvrsto vjerujući govore: ˝Mi smo već jednom živjeli i nakon svršetka sadašnjega života, živjet ćemo novi!˝
I rani kršćani vjerovali su u to da se duša čisti tijekom reinkarnacija koje slijede jedna za drugom (reinkarnacija dolazi od latinske rijeći reincarnatio=ponovno rođenje). Tek je na Petom Ekumenskom saboru u Carigradu 553. godine utvrđeno za vjeru krščanske crkve: mrtvi će ustati na dan Posljenjega suda. Tko sada ima pravo ?
Ako se takva diskusija uopće može voditi dokazima, pristaše reinkarnacije svakako imaju bolje karte. Jer znanost je nemoćna pred zapanjujućim primjerima dokazive reinkarnacije.
Da li je smrt lijepa ??
Tisuće ljudi prkosilo je smrti. Oni su nakon bolesti i nesreća duže vrijeme bili klinički mrtvi, a zatim su ponovno oživjeli. Gotovo svi su izjavili da su se nerado vratili u život. Mnogi lječnici bavili su se tim fenomenom, ponajprije Amerikanac dr. Raymond A. Moody i Švicarka dr. Elizabeth Kubler-Ross, koji su istražili stotine tzv. doživljaja bliske smrti. Njihov je zaključak: "Smrt je zacijelo lijepa".
˝Međunarodno društvo za proučavanje doživljaja bliske smrti˝ ima više od tisuću članova, isključivo znanstvenika. Rezultat mnogih istraživanja glasi da je otprilike jedna trećina svih ponovno oživljenih imala pozitivne doživljaje bliske smrti. Kod njih je to među ostalim imalo za posljedicu više tolerancije i sućuti za druge ljude. Psihičke bolesti su izlječljive, zločinci su napustili loš put... Osim toga, svi koji su to prošli su izgubili strah od smrti....

U idućem nastavku drugi i posljednji dio Život Nakon Smrti:Napuštamo li vlastito tijelo ; Što se nalazi na kraju tunela


Post je objavljen 29.10.2006. u 23:25 sati.