Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Prosvjed u Zagrebu

Štediše ŠKZ-a Virovitica, otpravljene iz dvaju ministarstava bez jamstava, najavile:
Osnivamo stranku obespravljenih

Autor:Velinka KNEŽEVIĆ
pitomača
fotografija:Večernji list
Otprilike tristo štediša Štedno-kreditne zadruge Virovitica u stečaju, koji su jučer zbog nemorala i korupcije institucija, zbog čega su ostali bez 105 milijuna kuna svojih uloga, prosvjedovali pred Ministarstvom pravosuđa i Ministarstvom financija, otišlo je kući bez ikakva obećanja. U Ministarstvu financija primio ih je Vedran Duvnjak koji im, kažu, nije dao nikakva jamstva riješiti pa su najavili osnivanje Hrvatske stranke obespravljenjih s kojom će izaći na iduće izbore te žalbu Međunarodnom sudu za ljudska prava u Strasbourgu. No, u Ministarstvu tvrde da su napravili sve što je u okviru njihovih zakonskih ovlasti.
Želimo da se istraži gdje je završio naš novac i da nam ga vrate! Kako je moguće da je dvadesetak ljudi, među kojima su dvije obitelji virovitičkih sudaca i tadašnjih voditelja zadruge, u zamjenu za izgubljenu štednju dobilo nekretnine u Crikvenici?!
-rekao je predsjednik Odbora vjerovnika Siniša Prpić dodajući da su im u Ministarstvu financija objasnili da su Maja Babić i Davorka Škiljić iz Odjela za nadzor bile pod pritiskom kad su sastavljale izvještaj o nadzoru nad ZŠKZ-om koji je tada bio u likvidaciji i na čijim je temeljima nastao ŠKZ. Prosvjednici su zatražili da Državni ured za reviziju provede reviziju ŠKZ-a te su pozvali Ministarstvo pravosuđa da "počisti lopove iz svojih redova".
Večernji list
VIŠE:
Marija Mikolić-Korupcija i nemoral: Kako su se namirili suci Općinskog suda u Virovitici

Post je objavljen 27.10.2006. u 22:51 sati.