Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/buffyiangel

Marketing

Čoko-Angel-lada

Image Hosted by ImageShack.us































Drugi po redu uopće fluff, malo 'odrasliji' od prošlog. Baš me nasmijao kad sam ga prvi put pročitala. Nemam link do priče, ali uglavnom Angel je postao čovjek uz pomoć neke čarolije, ali zadržao je dovoljno snage za...... ubijanje vampira i demona, naravno. Što ste mislili da ću reći? wink Vrijeme radnje otprilike 2. sezona Angela.

Čoko-Angel-lada
(Choco-Angel-Latte)
by Leni


Poricanje vlasništva: Hmm... skoro kao da su moji u ovoj priči
Vrijeme radnje: Ovo je zapravo fluffy fic gdje su svi sretni i autorica je tako duboko u poricanju da živi u piramidi (Vidi, tu je i mumija! Za ona nije NAJBOLJA cimerica? Tako je tiha! *grli mumiju* Oprosti, nisam još popila kavu.) Ali može biti i nastavak za Afterlife
Ukratko: Buffy se ne sviđaju neke navike tajnice njenog momka i odluči ih ispraviti
Predikat: PG-15 zbog velikih količina čokolade
Posveta: Za meghanreviews jer je imala loš ponedjeljak i obećala sam joj ukusnog Angela *miganje*
Komentari: Molim vas? Nisam pisala fluff mjesecima, trebam malo poticaja... ili bar 'Daj prestani i piši ono što ti dobro ide, do vraga!'



Buffy se probudila i shvatila da je već odavno svanulo. Mali smiješak joj se raširio na licu, ali ostala je nepomična da ga ne probudi.

Kad se sjetila protekle noći pospan smiješak je postao vragolast. Kvragu, ta mu čarolija uopće nije umanjila izdržljivost. I činilo joj se da bi za to više od svih koje je spasio treba zahvaljivati Višim Silama.

Buffy se ponovo široko nasmiješila, tko bi rekao da život može biti tako dobar?

I baš kad mu je htjela poljupcem poželjeti dobro jutro, vrata su se otvorila i uletjela je silueta u plavom...

«Hej.Angel.oprosti.što.ulazim.bez.kucanja.ali.moraš.potpisati.ovaj.ček.da.Wesley.može. konačno.kupiti.onaj.mač.koji.ti.se.toliko.sviđa.»

Buffy je trepnula.

I ponovo trepnula.

Ali Cordelia je i dalje bila ondje, sada otvarajući zastore sa glasnim trzajem. Zvuk i sunce koje mu je zasvjetlilo ravno u oči su Angela uspjeli trgnuti iz sna.

Cordelia je konačno primjetila Buffy koja je povlačila plahte da oboje pokrije. «O, Buffy.» Digla je obrvu. «Vidim da si odlučila prespavati.» Tada se usredotočila na plavušu i sporije izgovorila. «Nadam se da ste se zaštitili. Dijete ne bi bilo dobro ovako rano u poslu.»

Buffy je zinula. O, Cordelia joj je bila draga ili ju je bar naučila podnositi tijekom zadnjih tjedana. 'Ona je Angelova prijateljica' joj je postala mantra koju je ponavljala svaki put kad bi brineta zaradila ekstra bodove za 'dobit ćeš kolac bila vampir ili ne'. Ali što joj je dalo pravo da upada u Angelovu spavaću - ?

«Da, Cordy. Jesmo,» javio se potpuno smiren glas uz nju.

Sad više iživcirana nego prije, Buffy se zabuljila u svoju ljubav. Naravno, bio je potpuno nesvijestan njenog 'kad bi pogledi ubijali' pogleda. Osim toga ionako nije mogla biti ljuta na njega više od nekoliko sekundi... zar nije izgledao baš za pojesti sa razbarušenom kosom od spavanja i tim pospanim pogledom?

Brineta je polako kimnula na način koji je govorio 'Odobravam. Možete nastaviti.' Buffy se opet razbjesnila, kako se usuđuje!

«Onda, ček?»

Angel je duboko uzdahnuo. «Gdje je?»

Cordelia se nasmiješila i pružila mu papir i kemijsku. Angel je bez riječi potpisao i vratio joj ga. Pregledala ga je za svaki slučaj i izašla iz sobe.

«Bog, ali nemojte se previše zabavljati. Imamo posla jutros,» rekla je preko ramena.

- Bar je zatvorila vrata za sobom - pomislila je Buffy, pušeći se. «Je li uvijek ovako upada?» upitala je naglas.

Angel je kimnuo. «Svaki dan otkad sam joj rekao da joj vjerujem.» Okrenuo se prema njoj sa smiješkom. «Šta kažeš na to da 'se previše zabavljamo' za što je Cordy rekla da nemamo vremena?»

- Taj smiješak je opasan - pomislila je. I njegovi poljupci bi definitivno trebali biti nezakoniti, kako da cura razmišlja kad joj Angel tako izluđujuće polako prelazi preko usana. Njegova ponuda je bila privlačna jer će iritirati Cordeliu kad siđu sa izrazima 'mi smo najsretniji par na Zemlji'. Buffy je pouzdano znala da je Cordy ljubomorna na to. Ali s druge strane, to je i planirala prije nego ih je prekinula tajnica iz pakla.

Tada se Buffy sjetila što je nju iritiralo maloprije. «Čekaj,» promrmljala je u poljubac. Naravno, nije obraćao pažnju. «Čekaj,» glasnije je ponovila kad je našla odlučnost da prekine poljubac.

Angel ju je samo pogledao sa tako povrijeđenim i zbunjenim izrazom da bi ga najradije opet poljubila da mu to izbriše sa lica. Ali njena odlučnost je pobjedila zbog nekog neobjašnjivog čuda. «Govoriš mi da ona može ući u spavaću sobu mog momka kad god joj se prohtije i misliš da će ostati na tome?»

«Buffy, ne želim da se ti i Cordy svađate.»

«Onda joj kaži da se drži podalje.»

«Već sam joj rekao,» rekao je uzdahnuvši. «Ali znaš nju, ne shvaća što joj želiš reći dok je to ne pljusne u lice.»

Buffy se nacerila. Angel se nasmijao. «O ne. Ni u kojem slučaju!»

«Ali Angel, za što me optužuješ?» rekla je sa nedužnim izrazom. «Samo sam se sjetila nečega...»

Kada mu je objasnila svoju zamisao i Angel se nacerio. Na kraju joj je predložio da to proslave i nije se nimalo protivila.

Cordy ih je grdila što su zakasnili u ured, ali ništa im nije moglo izbrisati smiješak sa lica.

*****

Sljedeće jutro--

Vrata su se neočekivano otvorila i ušetala je Cordy, spremna da osvoji svijet i iživcira šefovu curu u jednom potezu.

«Zdravo.Angel.ponovo.oprosti.ali.Gunn.kaže-» Glasno je progutala. Buffy je samo digla obrve. «AAAAA!»

Vrata su se zatvorila i njene visoke potpetice su odjekivale niz hodnik prije nego se Buffy uspjela nasmješiti do kraja.

Wesley je digao pogled kad je začuo krik sa kata. Odmahnuo je glavom, Buffy bi zaista trebala pokušati biti malo tiša. Ipak je to radno mjesto.

Ali uskoro je shvatio da ne kriči Ubojica. Raširio je oči kad se Cordy trkom spustila niz stepenice kao da su joj vojske pakla za petama. Ogledao se za nekim oružjem za svaki slučaj. Na sreću činilo se da nema nikakve opasnosti pa je uhvatio histeričnu djevojku za ramena. «Cordy, što se dogodilo?»

Usmjerila je svoje izbezumljene oči prema njemu. «B-bila je čokolada. Svugdje. Samo-samo sam mu htjela reći da Gunn ne može doći danas - I bio.je.zavezan.i.Buffy.se.samo.smješila.i... I čokolada!»

Wesley se nasmješio. Sada je shvatio. Pa nije mogao reći da je nepošteno od para što se tako ponašaju, on sam je mnogo puta upozorio Cordy da im ne ometa privatnost. Bar ne tako često.

Odveo je brinetu u kuhinju i ponudio joj kavu i jedva se suzdržao od smijeha kad je prošaptala «Sladoled, molim? Više ne mogu vidjeti smeđe.»

****
U Angelovoj sobi su se istovremeno on i Buffy smijali do boli.

«Misliš da je sad naučila lekciju?» Buffy je istisnula suznih očiju, jednom rukom još uvijek držeći polupunu staklenku čokolade.

«Kako je izjurila vrišteći, mislim da jest.»

Njen izraz mu je jasno govorio da nešto smjera. «O, pa ne znam. Znaš Cordy, ona je otporna cura, oduvijek je bila. Možda se ipak vrati...»

Angel se nasmješio. «Možda,» rekao je, pokušavajući zvučati ozbiljno.

«Onda... što kažeš da nastavimo sa ovim? Samo da budemo sigurni da je shvatila, naravno.»

«Naravno,» rekao je i pomaknuo se pokušavajući osloboditi ruke.

Zaustavio ga je Buffyin upozoravajući pogled pun znatiželje i želje.

Napokon, ovo bi osim za tjeranje njegove tajnice iz sobe moglo imati i druge namjene.

Kraj


Post je objavljen 27.10.2006. u 19:05 sati.