Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

8. druženje go-sekcije 2006/07 'Centra za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' – 26. 10. 2006.

Već je osmo druženje ove školske godine u Centru. Glavnina su opet oni koje nazivamo gostima ovdje. To su uglavnom bivši štićenici Centra. Ovaj puta smo im se pridružili Marina i ja. Uz nas će nešto više naučiti. Ja sam igrao van konkurencije za mjesta na turniru, a i uvjete sam si postavio posebne. Za pobjedu sam trebao zarobiti 15 kamenčića, a izgubim li bilo koji, gubim. Motivacija je tu, jer se radi samo o jednom kamenčiću naprama 15. Bilo je par partija gdje sam trebao izgubiti kao protiv Adnena, ali nije vidio. Pokazao sam mu odmah nakon partije, kako je trebao igrati. Mogao me i Mario pobjediti. Takove partije su dobra mogućnost da se protivnicima pokaže kako su trebali igrati, jer zbog motivacije u partiji, bolje zapamte. Da bi tako bilo, ja moram igrati ispravno i na pobjedu. Pobjede su im slatke, ali znanje je vrijednije.
Marina, umorna nakon cjelodnevnog posla, imala je trenutke nepažnje i grešaka. Izgubila je od Adnena i Filipa, a nerješeno igrala s Adilom i Mariom.
Igralo se atari-go na 9x9 uz broj zarobljenih kamenčića za pobjedu prema kategoriji igrača. Vrijeme igre od 19:00 do 20:30.
Pogledajmo krajnji redoslijed na tom turniru.

1. Adnen Karupović 24. kyu, 16 bodova
2. Adil Karupović 21. kyu, 12 bodova
3. Filip Galeković 24. kyu, 11 bodova
4. Marina Robotić 25. kyu, 10 bodova
5. Mario Krznarević 4. interna kategorija, 7 bodova 1. u Centru
6. Marko Baćurin 25. kyu, 6 bodova
7. Željko Safin 4. interna kategorija, 5 bodova i sds-bodova 18 - 2. u Centru
8. Jasmin Zendeli 6. interna kategorija, 5 bodova i sds-bodova 17 – 3. u Centru
9. Tomislav Gegeš 3. interna kategorija, 0 bodova 4. u Centru
van konkurencije Mladen Smud 3. dan, 18 bodova
Nove kategorije: 5. interna kategorija: Mario Krznarević
Adnen je danas briljirao. Nakon pobjede protiv Filipa igrao je samnom i izgubio. Vidjelo se da je bio malo ljut zbog poraza. Krenuo je oštro i sve ostale partije dobio. Bio je uvjerljivi pobjednik turnira. Drugoplasirani brat Adil je zaostao za njim čak 4 boda. Nakon dobre igre prošlu subotu i napredovanja u 24. kyu Adnen pokazuje i dalje pozitivan pomak. Da li je to početak ozbiljnoig pristupa i daljnjeg napredovanja? Odgovor ima Adnen.
Filip je bio treći. Dva kola prije kraja je bio drugi, samo bod iza Adnena, ali tada dvije poslijednje partije, protiv Adila i mene, gubi.
Marina je četvrta. Povremeno se čudi kako su joj protivnici opasni i vješti. Pedagoginja i djelatnica Centra odlično poznaje ove mlade ljude, pa je njeno čuđenje tim vrijednije.
Mario je konačno dogurao do nešto boljeg rezultata. Nakon današnjeg natjecanja prelazi u jaču 5. internu kategoriju. Ubuduće treba zarobljavati po 5 kamenčića za pobjedu. Za primjetiti je da je pobjedio po jednu partiju Marinu i Filipa, a Jasmina je i obje.
Marko polako ulazi u formu.
Željko dugo nije igrao i ovaj mjesec je počeo dolaziti na ova druženja. Treba mu još malo vremena da se stabilizira i postane opasniji.
Jasmin još traži sebe na jačoj kategoriji, jer od nedugo je 6. interna.
Tomislav se trudi, ali koncentracija se ne stiče preko noći. Samo naprijed Tomi, jer ako je volje, svašta se može!
Danas nam ovdje nije bilo Predraga i Jakova. Nešto su tijekom dana zabrljali, pa nije bilo goa.
Evo nas slijedeći četvrtak opet tu u 19:00.
bl.Muradenu - Luzer

Post je objavljen 27.10.2006. u 09:45 sati.