Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/appliedgogo

Marketing

GoGo#1

Ana Peraica
„Artentainment NAŽIVO“ – od teorije do izvedbe.
19 h, utorak, 7. 11. 2006.
MM centar

U suradnji s DJ-ima i muzičarima Ana Peraica svoja predavanja pretvara u performanse. Brišući granice forme i sadržaja teorijska predavanja "izvodi" uz ritam i glazbu koristeći originalne zvučne zapise, te govore (izjave) umjetnika tvoreći novi zvučni i prezentacijski ambijent predavanja.

Teoretičarka Ana Peraica predstaviti će projekt Artentainment, nastao na osnovi audio i video arhiva umjetnosti Moderne i teorije post-perioda, sa weba i sakupljenih pomoću P2P programa. Ovaj projekt, jednako kao i njeno prethodno istraživanje arhiva i „theory tools“ Machine_philosopher, iz 1999 (predstavljen na Elightenment simpoziju, Chapter2, 2000 i projektu ALIAS, Palais des Beaux Arts, Brisel, 2001), analizira teorijski problem citata, reciklaže teksta i „brzogoreće teorije,“ kako ga je ona nazvala u prethodnom projektu.
Uz samo predavanje publika će moti ćuti nekoliko snimki izvedbi ovoga projekta, sa Bijenala Kvadriterlale u Rijeci (2006) i Bijenala Suvremene Umetnosti u Pančevu (2006), posvećenog Beuysu, u miksu DJ Wlade, a u Bonusu pogledati svojevremeno zabranjene crtane filmove Bugs Bunnya, na zvučnu podlogu Josepha Beuysa, a kao dio pod-istraživanja Kako objasniti umjetnost mrtvome Beuysu? (Zeko zna!).

Nastupaju: Ana Peraica, DJ Wlada Jovanović i gosti.

Uz ilustraciju: Logo Artentainmenta Johana Balusikova, Typotheque, Utrecht (2006)
Uz dizajn pozornice: Ivan Grubanov: Stage za Anu

Ana Peraica je freelance kuratorica i teoretičarka, diplomirala filozofiju i povijest umjetnost, postakademski istraživač teorije umjetnosti Jan Van Eyck Akademije (1999-2001,Maastricht). Regularni dopisnik časopisa za suvremenu umjetnost Springerin (Austrija). Recentnija publicistička aktivnost uključuje i tekst u East Art Map (IRWIN; 2006.) Projekt Artenteinment počela je razvijati krajem 2005 s nastupom na manifestacijama kao što je Quarilateralle u Rijeci 2006. Trenutno živi u Splitu i radi na projektu kuriranja izložbe te uređivanju popratnog zbornika tekstova: “Žene na raskrižju ideologija".


Post je objavljen 27.10.2006. u 01:59 sati.