Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cibonazg

Marketing

Cibona povela 1-0 u Euroligi, navijačko nadvikivanje sa Slovencima i tako dalje...

Prvi Cibonin susret u ovosezonskoj Euroligi je odigran. Očekivano je pala Olimpija, a najbolji je bio Warren, koji je ljubljančanima ubacio 21 koš. Cibona je pobijedila rezultatom 77:61. Olimpija se postavila čvrsto i Cibona je teško prolazila. Olimpija je u početku čak i povela, ali što je vrijeme više odmicalo, Olimpija je popuštala a Cibosi su preuzimali inicijativu, a kao prekretnicu treba spomenuti treću četvrtinu. Warren je odigrao genijalno, i susret je završio sa indexom 22. Wright i Žuža su ga pratili svaki sa po 13 koševa. A moram spomenuti i Jamala McCullougha. Ovako, statistika mu ne izgleda posebno. Ima index 3, ali čovjek je tako držao obranu da nema te statistike koja bi to pokazala. Vodio je igru, skakao, zabijao, asistirao i bio koristan, a pljuvat će ga oni koji ocjenjuju igrača po statistici, što za našeg playa nije uopće pokazatelj. I da, Cibona je pobijedila i u skokovima. Olimpija je nadskakana sa 41:23. Nisu im nastupili ozljeđeni Arslan i Slovanov Zupan.

Došli su navijači Union Olimpije, i lijepo ih je bilo vidjeti. Oni na zelenoj tribini, mi na žutoj i nadvikivanje. Jurica Žuža je opet bio heroj publike, koju je nekoliko puta pozdravljao za vrijeme utakmice. Kasnije smo mu u ''Life-u'' čestitali na još jednoj borbenoj partiji, i obećao nas je pohvaliti u novinama. Ta skupina navijača, dakle, doista uspjeva, jer hvatamo konstantnost, a i sve smo brojniji. Bio je gušt na ovoj utakmici, a i prije utakmice je svaki posjetitelj na ulaz dobio veliki navijački chips, što bi se dalo protumačit kao marketinški trik, jer si poslje chipsa žedan pa moraš tamo kupovat piće. Ma šalim se, sumnjam da je to bila namjera, no ako i je, zajebao sam ih i napio se vode u Wc-u. No, da skratim, stvarno se vraća dobra atmosfera u Draženov dom. Ali pravi ispit će biti tek kada dođe Helios ili tako neka momčad, jer do sada su dolazili atraktivni protivnici, pa je razumno bio i veći interes publike.

U subotu nas čeka još jedan susret sa Olimpijom. Jedino šta me zanima je dali se Olimpija vraća u Sloveniju ili će ostati u Zagrebu do subote. Nisam baš bio voljan pisati o učinku Olimpijinih igrača jer nije ništa bilo vrijedno spomena. Ta momčad pod hitno treba provest čistku, jer tamo ima igrača kojima nije mjesto u Euroligaškom klubu. Više su za pohvalu bili Olimpijini navijači kojima čestitam na dolasku i stvarno su dečki bili u redu.

I da, čestitam Čaniću na dobitku. Zaslužio ga je koliko je navijao. I my man from hood Aleks je sa štakom došao na utakmicu, također svaka čast.

Post je objavljen 26.10.2006. u 23:42 sati.