Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/steinmauer05

Marketing

CRNA MISA


Je osnovni sotonisticki obred. postoji vjerovanje da podrijeklo i price o njoj potjecu iskljucivo iz literature i legendi, ciji se korijeni mogu naci u srednjem vijeku kad su ljudi poceli kombinirati krcanske rituale s magijskim. Prema nekim izvorima, danas poznati oblik crne mise razvio se tek negdje pocetkom 17 stoljeca s progonima vjestica.
Ponekad sotonisticki svecenik stavlja hostiju u vaginu zene s kojom ce imati spolni odos tokom mise, ili je odnos analan. Rijeci molitve se citaju naopacke, od kraja prema pocetku. Svrha crne mise je svetkovina zla i obicno za cilj ima bacanje uroka u proklinjanje, kao i oslobadjanje tzv. energije nakon spolnih odnosa.
Najvjerovatnije su zaceci crne mise nastali kad su carobnjaci i magi poceli koristiti neke dijelove krscanskih rituala da bi ih iskoristili za vlastitu magiju, a kako su u nekim slucajevim ciljevi bili zli, doslo je do perverznog okretanja katolickih rituala. Ali ipak, crna misa, kao svetkovina Sotone i Antikrista, novijeg je doba. Najvjerovatnije su se odrzavale na francuskom dvoru i na okupljanjima engleskog Hellfire kluba, te na ruskom dvoru, a malo je vjerovatno da su templarskog porjekla. Crne mise bile su dio religijske prakse Sotonisticke crkve Antona Szandora LaVeya u Los Angelesu, a sluzile su ne kao parodija krscanskog boga, jer LaVey nije u njega vjerovao, nego kao svetkovina slavljenje Sotone. Medjutim, i u ovoj organizaciji crne mise vrlo brzo su odbacene, jer su okarakterizirane kao zastarjeli oblik stovanja.


Image Hosted by ImageShack.us


CRNI SABAT


Naravno tu je i neizbjezni obred crnog sabata. Posto je molitva poprilicno duga, a isto tako i pripreme za nju i nakon nje izdvojit cu samo neke dijelove. Potreban je oltar (veliki kamen ili drvena ploca), dva crna svijecnjaka s umetnitim svijecama od ljudske masti, magiski bodez sa crnom drskom, posuda s krvlju, kadionica s tamjanom pomjesanim s krvlju jarca, krtice ili sismisa, cetiri nokta pogubljenog kriminalca, glava crne macke koja je pet dana hranjena ljudskim mesom, rogovi jarca i lubanja ubice vlastitih roditelja. Poprilicno morbidno do sad, ali ima jos. Pored oltara treba staviti figuru jarca, podignutu u sjedeci polozaj, sa svijecom postavljenom izmedju rogova, koja ce prestavljati djavola, a to moze biti i velika crna macka s odrezanom glavom i plastom prebacenim preko tijela. Medju noge ovoga lika postavlja se falus. Dvije djevojke trebaju sjesti ispred ovog lika, ostalo drustvo u polukrug, licem okrenuto oltaru. Veliki svecenik zatim nudi figuri djavola bijelu repu moleci ga za pomoc. Nakon toga slijedi kompletna molitva koja bi trebala prizvati Sotonu.
Kod primanja novog clana, pocetnik ulazi u grupu gol, zavezanih ociju i mora ispiti tekucinu od mesa mrtvog djeteta kojeg treba sam nabaviti. Prema receptu iz 16 stoljeca, taj se napitak pravi ovako: mrtvo dijete treba izvaditi iz groba i kuhati sa sokom limete sve dok se meso ne odvoji od kostiju i pretvori u jednolicnu masu. Potom je potrebno ocistiti pripremljenu smjesu i njen tekuci dio usuti u bocu. Slijedi opet jedna molitva, a nakon nje novoprimljeni clan izvodi Osculum Obscoenum, odnosno ljubi straznjicu figure djavola, i upusta se u spolni odnos s prvom zenskom osobom koja sretne njegov pogled. Ritual zavrsava gozbom prisutnih.

Image Hosted by ImageShack.us


Post je objavljen 26.10.2006. u 20:04 sati.