Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ekipicavm

Marketing

Nastavnik koji je učenici zaprijetio da će ju "skinuti do gaćica" postao ravnatelj koreničke škole

61-GODIŠNJI Mijo Vidović, nastavnik matematike i fizike, a koji je prije četiri godine dobio pismenu opomenu kada je učenici osmog razreda zaprijetio da će ju "skinuti do gaćica", postao je ravnatelj osnovne škole "Franjo Tuđman" u Korenici, i to na prijedlog svoje supruge.

Kako piše Jutarnji list.hr -
cura stvarno ima živaca i mašte za uređivanje
, Vidović je prije nekoliko godina učenici koja je pohađala isti razred kao i njegov sin Mladen, a kojemu je on bio razrednik, zaprijetio da će ju skinuti do gaćica, kako bi utvrdio je li njegovu sinu ukrala kemijsku olovku. Tadašnji je ravnatelj škole nakon istrage Vidovićevo ponašanje ocijenio neprimjerenim te ga "kaznio" pismenom opomenom.

U pismenoj prijavi u kojoj je otac djevojčice, koja je Vidovićevom sinu navodno oduzela olovku nakon što je on njoj uzeo četku za kosu, prijavio Vidovića tadašnjem ravnatelju škole i Školskom odboru, stoji kako je Vidović dva dana nakon što je djevojčicu izložio poniženju i uputio joj za nastavnika potpuno nedoličnu prijetnju, pozvao istu te ju izgrdio kazavši joj da ne mora sve govoriti roditeljima i da "nije mislio ozbiljno kada je spomenuo svlačenje do gaćica".

Vidovića je za ravnatelja izabralo dvočlano povjerenstvo, a kojega je jedan član bila i njegova supruga Vesna Vidović. U prosvjetnoj inspekciji tvrde da je izbor protekao sukladno zakonu.

Novoizabrani ravnatelj spomenute osnovne škole ne samo da je nastavnik, nego je na prošlim lokalnim izborima bio nositelj liste HDZ-a, a prema najavama potpredsjednika Sabora Darka Milinovića - od Vidovića će HDZ "tražiti odgovornost".


Post je objavljen 26.10.2006. u 18:15 sati.