Eh, danas se, takodjer, fino jelo. Malo se prije rucka prosetalo, zatim se vratilo kuci, zajednicki dogovorilo sta i kako da pravimo za rucak i onda smo prionuli na posao, spravljanja rucka.
Za rucak, smo opet, sta cete kad su nam ukusni i volimo ih, napravili makarone sa paradajzom, tecnim, bitno je naglasiti ne sa kecapom ili pravim paradajzom, jer je onda okus znacajno drugaciji. te sa senfom i jogurtom. Evo i recepta:
u serpu naspete dvije solje vode (0.4 litra), posolite i sacekate da voda provri. Kad pocne voda da vri, dodate pet "saka" tjestenine i odmah dodate decilitar paradajza i senfa (posto smo koristili senf iz tube, mjera ce biti dva prsta duzine). Promijesate i smanjite vatru za trecinu. Nakon pet minuta dodajte dvije supene kasike jogurta. Promijesajte opet. Pazite da se tjestenina ne raskuha, ljudi u Bosni i Hercegovini vole prekuhati tjesteninu, onda to nije to. Nakon desetak minuta ce voda uvriti, pazite ako vam serpa nema duplo dno, da ne zagori i polako drvenom kasikom mijesajte istu. To je to.
Evo sada pored slike kako to izgleda u tanjiru i drugog dijela danasnjeg rucka, koji se sastojao od karfiola, isjecenih paprika i paradajza na manje komade i sve skupa sa sirom, jednim jajetom i vrhnjem zaliveno.

U tanjiru to ispade ovako i nestade brzo iz istog :):

Post je objavljen 26.10.2006. u 18:09 sati.