Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/folklorni

Marketing

OJ JESENSKE DUGE NOĆI

U sklopu 16. smotre folklora “Oj, jesenske duge noći”, u subotu je u Hrvatskom vatrogasnom domu u Podgoraču, održan cjelovečernji nastup folklornih društava. Smotru je otvorenom proglasio načelnik Općine Goran Đanić izrazivši zadovoljstvo što je program ove godine bogatiji no prethodnih te što se održava u novoobnovljenom domu, kako je prošle godine i obećao.
Uz domaćine, “Podgoračane”, koji su tradicionalno, pjesmom “Oj, jesenske duge noći” započeli nastup, spletovima izvornih narodnih pjesama i plesova publici su se bogatim i raznolikim programom predstavile i folklorne skupine iz Našica - HKD “Lisinski”, iz Feričanaca - HKD “Manuel”, iz Cernika – istoimeno društvo, iz Maruševca KUD “Klaruš” i iz Brezovice KUD “Seljačka sloga”. Nakon programa folklornih društava, koji su vodile Marija Strelec i Martina Paulić, koncert je održao tamburaški sastav “Pet tambura”.
Sinoć, zadnjeg dana održavanja ovogodišnjih "Jesenskih noći" u Podgoraču, održana je Smotra folklornog pjevanja Osječko-baranjske županije. Nastupilo je ukupno deset pjevačkih skupina s područja naše županije. S obzirom da je ovo prvi dio izlučnog natjecanja, imena društava koja su se plasirala na daljnje natjecanje znat će se nakon Smotre u Strizivojni iduće subote. No, član prosudbene komisije Adam Pavić rekao je kako je izuzetno zadovoljan nastupom HKD-a Vukojevci te domaćina, HKD-a "Podgoračani" i da je njihov prolaz na regionalno natjecanje gotovo siguran.
IZVOR:www.nasice.org

Post je objavljen 23.10.2006. u 13:25 sati.