Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/ljubav13

Marketing

11 načina da poboljšate vezu

1.Svaka veza vrlo brzo postane odraz veze kakvu imamo sami sa sobom. Naučite se prema sebi odnositi s poštovanjem, ljubavi i pažnjom.

2.Partneru se uvijek obraćajte ljubazno. Nije važno o kojoj temi bila riječ.

3.Pokažite interes za partnerove različitosti. Sve što vam je neuobičajeno pokušajte razumjeti, a ne osuđivati.

4.Pronađite zajedničke interese. Svaki dan napravite bar jednu stvar zajedno izvan stana. Otiđite na bazen, rolanje, šetnju ili u obližnji kafić na kavu.

5.Pozitivne misli inspiriraju ljubav, pokažite partneru koliko ste sretni s njim.

6.S partnerom nemojte dijeliti samo radost. Slobodno se rasplačite pred njim.

7.Sukob je sastavni dio svake veze. Dvije osobe nikad ne mogu jednako razmišljati. Naučite se nositi sa svađama i potrudite se pronaći kompromis. Svađe mogu djelovati vrlo poticajno u vezi.

8.Uvijek jasno kažite što osjećate. Nikad ne zadržavajte u sebi ljutnju, povrijeđenost ili tugu. Šutnja pogoršava svaku vezu, jer nakupljajući negativne osjećaje u sebi postajemo frustrirani.

9.Naučite zaista opraštati. Ako kažete da ćete nešto oprostiti onda to zaista i napravite. Ne koristite to u budućim svađama.

10.Ne ucjenjujte partnera prekidom. Tu riječ izgovorite samo ukoliko ste sigurni da mi se nikad više nećete vratiti. Ucjena je djelotvorna samo privremeno. Ako nešto znate da možete oprostiti bolje oprostite prije dramatičnog prekida i odlaska. Jednom će vam se desiti da partner neće doći za vama.

11.Svi ljudi se mijenjaju. To je normalno. Ali da bi veza opstala partnera morate postepeno uvoditi u vaše promjene i razgovarati o vašim promjenama. Nemojte u sebi raditi veliki plan i onda partnera iznenada zaskočiti s njim. Normalno je da vas u takvoj situaciji pitati «otkud odjednom sad to?!»



Post je objavljen 25.10.2006. u 13:55 sati.