Nakon ranije napisanog i objavljenog postau kojem sam dotakao temu prehrambenih navika evo nastavljam dalje. U nedjelju se jeo karfiol sa sirom, i to ne bilo kojim sirom, jer se prakticnim ispitivanjem utvrdilo da je sa ementalerom bolje nego sa gaudom, no ni sa gaudom nije za odbaciti. Uglavnom, napravljena je tjestenina, malo specificna sto se moze primijetiti i na slici 1:

Dakle tjestenina je paradajzom iz tetrapaka obojena u crveno, a da bi dobila na jos boljem okusu u odredjenom omjeru dodan je jogurt i senf. i sol. Vode nije stavljeno previse, te se tjestenina kuha dok voda, prakticno, ne uvri. U tavi se paralelno pripremao karfiol i mrkva. Oboje je obareno, zatim je dodana i kasika vrhnja, malo mlijeka i jedno jaje, a na sve je nariban ementaler i posoljen i tava je poklopljena. Kako je ispao karfiol mozete vidjeti na sljedecoj slici:

To je bio rucak u nedjelju. Dan prije smo pravili pomfrit, kako je isti ispao mozete vidjeti ispod:

Kao prilog su bili cevapcici, u kucnoj izradi. U petak, znaci 20. oktobra htjeli smo nesto lakse jesti. Odlucili smo se za puru sa jogurtom i prokulicama kao prilogom. Gdje su prokulice kratko obarene i onda ubacene u tavu i malo zapecene. Nama se svidjelo, i odavno pravimo tu kombinaciju. Zabiljezio sam i taj rucak:
U cetvrtak su bili takodjer cevapcici, a prilog je bila lagano skuhana, ne prekuhana i samim tim raskuhana, riza. U srijedu 18-og pravili smo pomfrit sa karfiolom na koji je stavljeno sve isto kao sto sam iznad vec napisao, samo je sir bio gauda. Evo slike:

Post je objavljen 25.10.2006. u 11:29 sati.