Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/knjigoljub

Marketing

Poziv na 'književnovampirski bal'




Malo prije Halloweena kreće nova sezona 'Zagrijavanja'. Predstavit će se dva projekta koja 27. listopada u Knjižnicu Bogdana Ogrizovića dovode jake i gladne književnovampirske snage :

časopis Libra Libera s tematom Vampirizam u seksu, društvu, medijima, komunikaciji i metafizici, te Vampirske priče, zbornik Festivala fantastične književnosti (2006).

Uz Katarinu Peović Vuković, urednicu Libre Libere i Davora Šišovića , urednika Vampirskih priča, boje Nadnaravnog brane:

- Bojan Sudarević rođen 1980. u Zagrebu. Od 1999. objavio desetak kratkih priča u Futuri, istrakonskim i sferakonskim zbirkama, Zarezu, te u raznim časopisima i zbirkama. Nagrađene su mu priče Na prodaju: Mona Lisa (prva nagrada na natječaju Istrakona 2004.) i Cyberfolk (prva nagrada na natječaju časopisa Zarez i nagrada Sfera u kategoriji kratke priče za 2004.).

- Mihaela Pavlović rođena 1976. u Zagrebu. Diplomirala politologiju, a mehanizme vlastitog preživljavanja razvija kao copywriter u marketinškoj agenciji. Piše oduvijek.

- David Kelečić živi u Jastrebarskom, a studira na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu. Najprije je pisao poeziju, ali je ubrzo otkrio da proza može biti puno zabavnija. Tek se odnedavno ozbiljnije bavi pisanjem, a prvu je priču objavio u sferakonskoj zbirci Zagrob. Obožava kada dobije gremlinsku ideju kako nešto ustaljeno izokrenuti naopačke, a to mu se, kaže, događa vrlo često. Ograničenje broja znakova u priči u književnim natječajima smatra najvećim zločinom protiv umjetničke slobode, jer drži da su neke ideje rođene samo zato da bi prešle na papir.

- Dalibor Jurišić rođen u Vukovaru 1977. Od 1991. zivi u Zagrebu. Predaje hrvatski jezik u srednjoj školi, lektorira što stigne i blogira o Vukovaru. Što se tiče književnih tekstova, devedesetih je objavio nekoliko priča u Plimi, a 2006. dramu Kraljeva kći vještica u Balkanskom književnom glasniku Poluostrvo .

Voditelj i osoba koja vas svesrdno poziva na ovaj književnovampirski bal je Roman Simić Bodrožić.



Izvor : Net.hr





Post je objavljen 24.10.2006. u 12:09 sati.