Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/cibonazg

Marketing

Olimpija dva puta, oba bez Arslana...

Cibonu čekaju dva susreta sa Union Olimpijom. Oba se igraju u Zagrebu. Prvo u četvrtak Cibona igra prvu svoju utakmicu u Euroligi ove sezone, a zatim u subotu se igra šesto kolo NLB lige. Olimpiji se ozljedio Ender Arslan, turski play, koji je i jedan od boljih igrača Zmajčeka. Olimpija je u lošoj financijskoj situaciji, a i loša situcija je pod koševima, te se traži centarsko pojačanje, ali za njega se nema baš novaca. Očekujemo obadvije pobjede protiv Olimpije, od kojih je naravno bitnija ona u Euroligi, a detaljniju analizu Cibonine skupine sam objavio na naslovnici kosarka.hr, link je ovdje. I da, utakmica će se igrati u 20:44, a prijenos je na HRT+ i na Slo2. Euroliga nije pristala na raniji termin u 18:15, u kojem bi HTV 2 prenosio utakmicu. Ovako nema prijenosa na ''dvojci'', ali termin je onakav kakav bi trebao biti.

Dalje, Bosnu bi pod koševima trebao pojačati iskusni krilni centar Dženan Rahimić, isto kao i Tomislav Tomović, igrač koji je nastupao za Bosnu, i ove sezone otišao u Grčku, ali tamo se nije najbolje snašao. Tomović je odličan obrambeni igrač, i bio je i biti će vjerovatno opet od velike važnosti za ovu oscilacijama sklonu momčad.

Inače, jedan od careva NLB lige, Duško Savanović, karijeru će nastaviti u ruskom Unics Kazanu s kojim će igrati ULEB Cup. Duško kaže: ''FMP je bez konkurencije najbolja sredina za afirmaciju mladih igrača. U klubu sam proveo više od jedne decenije, vreme je za rastanak. Pozdravio sam se sa čelnicima kluba Nebojšom Čovićem i Ratkom Radovanovićem. Zahvalan sam im, svi smo zadovoljni i to je najvažnije''.

Zadar i Helios su odigrali košarkaško-boksački match u nedjelju, s kojim je završeno šesto kolo NLB lige, a pobijedio je Helios u košarci, Zadar u isključenjima, a utakmica u cijelosti je pobijedila u medijskoj popraćenosti u konkurenciji ostalih utakmica ovoga kola.

Post je objavljen 23.10.2006. u 22:37 sati.