Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Papriku zaorati i ostaviti kao gnojivo na njivi

Kooperanti Zadruge Eurovoća Orahovica ogorčeni zbog nepoštivanja ugovora
Autor :KORNELIJA ARAPINAC
Kooperanti orahovačke Zadruge Eurovoće s virovitičkog područja najavili su javni prosvjed zbog, kažu, nepoštivanja ugovora o otkupljivanju ovogodišnjeg uroda paprike. - Umjesto da nam otkupe dogovorenih i ugovorom obećanih osam tona po jutru, zadruga sada pere ruke i kaže odjednom da im više ne treba paprike.
pitomača
To je strašno. Lijepo nam je prije mjesec dana tehnolog iz zadruge rekao da neće biti problema, da bi nam preko noći javili da imaju dovoljno količina. Kad sam nazvao tehnologa, rekao je neka papriku zađubrim i zaorem. Sramota. Pristali su mi otkupiti samo 200 vreća, što je četiri tone. Pa, kamo ću s još najmanje 25 tona paprike - kaže ogorčeni Antun Pavleković iz Otrovanca, nedaleko od Pitomače. On je jedan od stotinjak kooperanata sa šireg virovitičkog područja koji ne znaju kamo sa pet tona paprike. Pavleković je uvjeren da su vlastodršci u dogovoru s čelnicima zadruge lijepo dogovororili uvoz paprike iz Srbije.
- Nema drugog objašnjenja. Kako je moguće da je zadruzi preko noći odjednom bilo dovoljno paprike - zaključuje Pavleković. Još je gore prošao njegov kolega Željko Živko, koji ima 50 tona paprike vani na njivi. Proizvođači ne znaju kako će izaći iz duga u koji su ušli.
- Još ćemo sebe i obitelj nekako prehraniti, ali odakle da platimo težake, a još je bitnije vratiti kredite - pitaju se pitomački proizvođači paprike. Direktor prozvane Zadruge Eurovoće Željko Jurkin kaže da je doista ugovoreno kako kažu proizvođači, ali i da će sve svoje obveze ispuniti.
- Otkupili bismo sve, ali tvornica nema staklenke i tu je problem. Svih su godina seljaci predavali tri umjesto osam jutara i na to smo pristali. Nije u redu da sada tako reagiraju - zaključje Jurkin.
Večernji list

Post je objavljen 23.10.2006. u 18:13 sati.