Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/devildoll

Marketing

Masters of Horror: Incident on and Off the mountain road (2005.)

Photobucket - Video and Image Hosting

Masters of Horror je američka tv-serija, redatelja Mick Garrisa. Sastoji se od jednosatnih epizoda, a svaku je radio poznati horror-redatelj.
Znači što se dogodi kad dobri redatelji naprave seriju kratkih priča? Odlična serija, eto što.
Don Coscarelli zaslužan je za ovu prvu epizodu, temeljenu na priči Joe R. Lansdalea.

Ellen je mlada djevojka koja se vozi nekom mračnom cesticom na početku. Ubrzo, trenom nepažnje zabije se u još jedan auto sa strane, no bez većih posljedica. Osim te, da njen auto više neće proraditi. Vidi čovjeka koji se penje uz strminu uz cestu i pokušava uspostaviti kontakt, zamoliti za pomoć - no brzo odustaje nakon što vidi da on vuče izmučenu djevojku po podu te da ima prilično neljudsko lice. Izgleda kao Pinhead iz Hellraisera samo bez čavala u glavi. Ubrzo on počne ganjati i Ellen te se ona prepusti spašavanju žive glave po obližnjoj šumi. Dok trči, prisjeća se savjeta svojeg psihotičnog muža opsjednutog zaštitom i self-defence sistemom koji su joj ovdje bili prilično korisni.
U dubini šumice susreće nekakvu nastambu, ispred koje su tijela pribijena na križ, iskopanih očiju. Očito je da Moonface skuplja ljude po cesti i pretvara ih u svoje bolesne kreature, uz pomoć posebnog stroja sa svrdlom za kopanje očiju i ludog starčića inside the house.

Photobucket - Video and Image Hosting

Eh ovo je nešto što se zove dobar moderni horror. Akcije ima dosta, vizualni izgled je za desetku.
Također, ovo uopće nije tipični slasher. Ellen se brani dosta uspješno i vidimo utjecaj njenog privatnog života na preživljavanje, ubojica nema nadljudske moći do te mjere da je neuništiv kao što inače zna biti slučaj. Epizoda je atmosferična i dobra za ljubitelje horror-žanra, krvi ima u sasvim zahvalnim količinama, a gore je takav da ponekad iako ne vidite sami čin, poželite maknuti glavu u stranu.
Cijela radnja se odvija brzo, okupira pažnju i ostat će vam u glavi nakon gledanja.
Također, ove epizode su kratke, ako netko nema sat vremena za pravi film ovo je savršeno. Primjer kako se i malo vremena može dobro iskoristiti.



Post je objavljen 23.10.2006. u 17:45 sati.