Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gogame

Marketing

4. Jesenski otvoreni go-turnir Go-kluba 'Velika Gorica' – 21. 10. 2006.

Krenulo se u 9 sati. Nas nekolicina isčekujemo što će donijeti slobodni odziv mladih natjecatelja. Namjera je održavanje Prvenstva Hrvatske za mlade do 18 godina starosti. Pristup je slobodan. Tko dođe igra. Prošli vikend je trebalo biti igrano, po pravilima kvalifikacija, koje su bile u svibnju, a troje od šest je bilo izravno kvalificiranih od prošle godine. Tada pristigoše tek dvojica naknadno kvalificiranih i nije bilo prvenstva. Sada se mislilo otvoriti vrata svima i očekivao se veći broj mladih. Spojene su i sve skupine u jednu i to oni do 12 godina, pa oni od 12 do 18 i sve djevoke istih dobnih granica. Bilo je već 9:30, a tek petoro te dobi su stigli, od čega jedan mora nakon sat vremena zbog kućnih obveza otići. Ponovo mućak. Par dana prije pala je i jedna primjedba za prekratki rok za prijavu. Nitko međutim nije negodovao što prošli vikend skoro nitko nije došao. Bilo kako bilo, očito nije zrela situacija za prvenstvo mladih. Rekao bi netko kako nema mladih igrača goa. Ta, u Velikoj Gorici ih je samo preko 170 sa kyu kategorijama. Mnogi su prestali dolaziti na natjecanja, a sada više nikoga nema od njih ovdje. Većina je u pubertetu i biraju neke druge zanimljivosti. Go nisu prepoznali kao vrijednost, kojoj vrijedi darovati dio svoga vremena. Mi koji vodimo zanimaciju goom ne nudimo ništa osim igre. I sada već radimo s novim malima od početnih koraka u ovoj igri. Neki će se od starijih možda vratiti. Mogućnost igranja postoji. To čuvamo.
Odluka je da odigramo naš 4. Jesenski velikogorički handicap turnir. Prvenstva države nema, ali mi koji smo ovdje igrati ćemo i dalje sa zanimanjem nama ovu lijepu igru.
Vrijeme za razmišljanje je bilo 30 minuta po igraču i byoyomi od 15 sekundi za potez. Komi u ravnopravnim partijama je bio 6,5 poena. Partije su bile handicap po razlici u kategoriji umanjenoj za 2. Igralo se u 'Centru za odgoj i obrazovanje Velika Gorica' u Zagrebačkoj 90 sa početkom u 10:30. Igran je švicarski sistem u pet kola.
Pogledajmo konačni redoslijed ovosubotnjeg nadmetanja:

1. Matej Zakanj 3. kyu (Velika Gorica), 5 bodova i sos 13
2. Mladen Smud 3. dan (Velika Gorica), 4 boda i sos 16
3. Nikola Primetica 12. kyu (Zagreb), 3 boda i sos 14
4. Robert Jovičić 10. kyu (Zagreb), 3 boda i sos 13
5. Adnen Karupović 25. kyu (Velika Gorica-Kurilovec), 3 boda i sos 11
6. Lovro Blagaić 23. kyu (Velika Gorica), 2 boda i sos 12
7. Adil Karupović 21. kyu (Velika Gorica-Kurilovec), 2 boda i sos 10
8. Marko Baćurin 25. kyu (Velika Gorica), 1 bod i sos 0
9. Filip Galeković 24. kyu (Velika Gorica-Mraclin), 0 bodova i sos 13
10. Ana-Marija Riđanec 25. kyu (Velika Gorica), 0 bodova i sos 11
11. Marko Ugarčina 10. kyu (Velika Gorica), 0 bodova i sos 3
Nove kategorije:
22. kyu: Lovro Blagaić
24. kyu: Adnen Karupović
I opet se rješavalo prvo mjestu između Mateja i Mladena. Ovaj puta, mada sada sa samo tri prednosna, pobjedio je Matej i osvojio ovaj turnir. Mladenu ostade drugo mjesto.
Sa po tri boda za treće mjesto konkuriraju Nikola, Robi i Adnen. Najveće ugodno iznenađenje turnira je bio Adnen. Sa tri pobjede osvaja novi jači 24. kyu. Nikola je imao bolji sos od Robija i osvaja treće mjesto. Robiju je kao negativan bio odlazak Marka nakon prvoga kola, jer mu je to smanjilo sos tj. broj osvojenih bodova protivnika.
Sa dvije pobjede napredak u igri je pokazao i Lovro Blagaić i on napreduje u jači 22. kyu.
Nakon dva kola prekida s igrom Ana.-Marija, ali se vraća u poslijednje kolo. Sistem kojim igramo dozvoljava odlase s turnira kao i dolasker novih u bilo kojem kolu, ali uz najavu da se pravovremeno uključe u određivanje parova za naredno kolo. U polsijednje kolo se uključio i Marko Baćurin, pa je tako on odigrao samo jednu partiju na ovom turniru i to baš protiv Ana-Marije.
Odigrali smo tako zanimljiv turnir. Ovi što dolaze napreduju u kvaliteti igre. Slijedeće subote je na redu 5. Jesenski velikogorički koji će se igrati po istom sistemu kao i ovaj današnji. Početak je u 10:30. Svi su dobro došli.
Pripremio bl. Muradenu – Luzer

Post je objavljen 23.10.2006. u 15:13 sati.