Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/povratakpitomace

Marketing

Kladarčice gosti na Kostanjadi u Đurđevcu

kostenj
Đurđevčani su 21.10.2006. na Trgu svetog Jurja održali svoju prvu KOSTANJADU. Pekli su se kostanji na starinski način, kušao ovogodišnji mošt, degustirala su se vina najpoznatijih đurđrvačkih gazda,koji su došli na Trg, uključujući i stolno bijelo vino vinogorja Čepelovački breg obitelji Mate Majstorovića.
Prigodni kulturno umjetnički program sastojao se od koncerta puhačkog orkestra DVD Đurđevac, KUD "Petar Preradović" nastupio je s folklornom grupom, a pjevale su i "Đurđevčice". Gošće programa bile su članice Udruge žena Kladare, pripadnice pitomačke Općine, koje su uz učestvovanje u programu donijele dva puna starinska drvena korita plodova jeseni. Ukrasile su ih zeljem, keljom, raznovrsnim tikvama, radićem, orasima, jabukama, kruškama i imnogim drugim plodovima jeseni i izložile ih na izložbi. .
Sve to bilo je pored "ĐURĐEVAČKE HIŽE", uključujući i dvora sa starinskim kolima, bunarom ogromnim tikvama ovogodišnjeg roda i mnogo, mnogo cvijeća. To je izložba tradicijske kulture Josipa Cugovčana, poznatog i priznatog etnologa iz Podravskih Sesveta, koji je iznutra namjestio kuću starim namještajem, slikama starinskim zrcalom između prozora i kompletnim svećarskim ugođajem iz krajem 19. odnosno početka dvadesetog stoljeća.
Organizator prve KOSTANJADE je Turistička zajednica Đurđevac koja želi da KOSTANJADA preraste u tradiciju, rekao je Marijan Ružman, njen predsjednik.
Pitomača.net





Post je objavljen 22.10.2006. u 20:28 sati.